Bucuresti este pe locul trei in Europa in ceea ce priveste randamentul investitiilor in locuinte

Randamentul investitiei in imobiliare ajunge sa fie si de doua ori mai mare in capitala decat in capitala Frantei spre exemplu.

Te-ai gandit vreodata sa investesti in imobiliare? Atunci cu siguranta te vei buucra la auzul vestii ca Bucuresti este una din cele mai bune piete europene atunci cand vine vorba despre amortizarea investitiilor in locuinte (prin inchiriere spre exemplu). Din 17 capitale analizate in cadrul unui studiu, capitala Romaniei ocupa locul trei in topul pietelor rezidentiale cu cel mai bun randament imediat dupa Bruxelles si Sofia.

Periferie versus centru. Interesant este faptul ca cel mai bun randament il au, in capitala, apartamentele situate la periferie. Astfel, la un pret de 1090 de euro pe metru patrat, randamentul din chirii ajunge la 5,09% in cel dintai caz. In cazul unei proprietati situate in centru, unde pretul mediu este de 1762 de euro pe metru patrat, randamentul este de 4,65%.

Capitala este atractiva pentru cei care investesc in imobiliare deoarece ofera un randament bun, iar impozitul pentru chiriile aferente este destul de redus la noi in tara, deci povara fiscala a beneficiarului nu este chiar atat de mare. Se fac achizitii cu scop de investitie atat in zona centrala cat si la periferia orasului. Investitorii cauta sa aiba cele mai bune randamente in ceea ce priveste locuinta achizitionata. Pentru ca un randament din chirii bun pastreaza si valoarea locuintei ridicate, daca se doreste a fi vanduta in urmatorii ani.

Vezi si:  Cum să decorezi interiorul camerei de închiriat pentru un aspect scump?

Yieldul poate ajunge si la peste 7% in unele cazuri. Conform reprezentantilor Imoteca, randamentele din chirii variaza, in general, de la 5% la 7%, insa sunt proiecte pe piata romaneasca care au randamente chiar mai bune in functie de calitatea lucrarii, facilitati, proximitatea fata de anumite puncte de interes sau alte beneficii aduse locatarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *