Renault City K-ZE, un micut SUV electric pentru a cuceri China

Renault isi accelereaza ascensiunea pe piata din China. Cu ocazia organizarii salonului din Shanghai marca a lansat un nou model si anume City K-ZE. Versiunea definitiva a conceptului prezentat anul trecut la Paris cu alte cuvinte. Un micut SUV urban al carui lungime nu ar trebui sa depaseasca, conform informatiilor, 3,70 de metri. In realitate, acest model este extrem de asemanator cu Kwid, o masina ultra low-cost vanduta in numar mare pe piata din strainatate si care serveste drept inspiratie pentru baza tehnica a acestui model nou de la Renault.

Prima piata mondiala a automobilelor electrice

Insa, principalul atu al lui Renault City KZ-ZE este oferit de motorizarea sa 100% electrica. Renault nu a oferi inca niciun detaliu cu privire la marimea bateriei sau performantele vehiculului insa ne putem astepta la o autonomie inferioara a 200 de kilometri. Doar timpul de incarcare, 4 ore pentru o priza standard si 50 de minute pentru o priza rapida sunt mentionate pentru moment in ceea ce priveste performantele bateriei.

Vezi si:  Tesla: cum se poate explica aceasta scadere brutala a preturilor?

Renault City K-Ze dispune de toate atuurile necesare pentru a seduce piata chinezeasca care a rezervat un procent de 60% din vanzari masinilor electrice in 2018, adica in jur de 760.000 de unitati.

Conceput in China pentru China

La interior regasim un ecran cu touch screen de 8 inchi precum si o conexiune 4G si posibilitatea de a ramane conectat cu masina prin intermediul telefonului inteligent. Un accent tehnologic pentru a seduce o populatie tanara – in China, peste 50% din cumparatorii de masini noi au mai putin de 35 de ani. Pentru aceasta tara, extrem de afectata din cauza poluarii, Renault a integrat in egala masura o serie de senzori pentru particulele fine si praf care permite evaluarea calitatii aerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *