Sinteza cripto 19 februarie 2019

Blockstream a lansat o versiune de test a upgrade-ului Schnorr. Semnaturile Schnorr, o schimbare a codurilor care ar putea reprezenta una din cele mai mari upgrade-uri ale Bitcoin au trecut de la ideea teoretica la versiunea de test.

Blockstream a anuntat faptul ca tocmai a adaugat o tehnologie ce poarta numele de MuSig la biblioteca criptografica de testare de pe GitHub. Astfel, dezvoltatorii vor avea posibilitatea de a lucra pe schema de semnatura Schnorr si sa gaseasca vulnerabilitati potentiale. Semnaturile digitale Schnorr ar putea adauga o serie de ameliorari in ceea ce priveste scalabilitatea si protectia identitatii in reteaua Bitcoin.Acest concept teoretic este deja in discutie de mai multi ani insa este pentru prima data cand codul este deschis pentru testare.

Bitcoin a trecut de pragul de 3900$

In ultimele 48 de ore Bitcoin a reusit sa inregistreze o crestere de aproape 8%, a ajus sa depaseasca valoarea de 3900$. In plus, a crescut si volumul zilnic de tranzactii, de la 6,5 miliarde la aproximativ 10,5 miliarde de dolari. De altfel, majoritatea criptomonedelor au urmat acest exemplu, inregistrandu-se cresteri de pret in cea mai mare parte. EOS se numara printre performeri, inregistrand o crestere de 15%. Stellar si Bitcoin Cash au inregistrat cresteri de 10% in doar 24 de ore.

Vezi si:  Intra bitcoin intr-o noua era? Cripto moneda a ajuns la 69.000 de dolari

Evaluarea totala a pietei cripto se apropie de suma de 135 miliarde de dolari.

In plus, guvernul german intentioneaza sa elaboreze o strategie nationala cu privire la tehnologia blockchain incepand cu aceasta vara. Autoritatile de reglementare au solicitat deja puncte de vedere din partea entitatilor impplicate in acest tip de activitati. Berlin gazduieste numai putin de 170 de companii de tip blockchain. Germania a dovedit un interes deosebit in explorarea acestei tehnologii in diverse sectoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *