Șoferii, printre cei mai căutați profesioniști. Salariile, pe măsura ofertelor!

salarii-soferi

salarii-soferiDomeniul transporturilor rămâne unul dintre cele mai dinamice din punct de vedere al angajărilor. Se caută câteva mii de șoferi la nivel național, iar angajatorii recrutează și tineri cu o experiență de cel puțin doi ani la volan.

Șoferii profesioniști sunt greu de găsit, susțin angajatorii, care oferă câteva sute de locuri de muncă pe platformele de recrutare în fiecare lună. Deficitul de șoferi profesioniști este ridicat în România, dar și în multe alte state ale Uniunii Europene. Dacă în țara noastră sunt câteva mii de locuri de muncă pentru șoferi în acest sezon, transporturile oferă numeroase locuri de muncă și în Germania sau în Marea Britanie. Cu atât mai căutați sunt șoferii profesioniști care cunosc o limbă străină la nivel de conversație și au experiență în transporturile internaționale.

Tinerii șoferi, oportunități de angajare

În România, mulți angajatori încurajează să vină la interviu tineri șoferi, chiar dacă nu au o experiență îndelungată pe mașini de mare tonaj. Este important să aibă permis categoria B și C sau categoria D și o experiență de minimum doi ani în trafic. Tinerii fără experiență, care abia au obținut categoriile de permis pentru mașini de tonaj sau pentru transportul de mărfuri și de persoane, au și ei șanse mari să găsească oferte bune. Chiar și pentru cei lipsiți de experiență există locuri de muncă în București, locuri de muncă în Constanța sau în marile orașe din vestul țării.

Vezi si:  Dacia Duster si Sandero dispar

Salariile atractive pentru șoferii cu experiență minimă

Șoferii tineri care lucrează pe segmente restrânse și care nu fac curse între orașe sau curse internaționale, pot negocia un salariu mediu net de 3.000 de lei. Salariul unui șofer de camion poate depăși 4.000 de lei, în timp ce șoferii din transporturile internaționale pot ajunge la câștiguri de peste 12.000 – 13.000 de lei pe lună.

Plaja salarială pentru șoferii profesioniști este foarte largă, în funcție de experiența lor, în funcție de programul de lucru și de specificul activității.

În ce zone se plătește cel mai bine

Cele mai bune salarii din domeniu se oferă în orașele și județele cele mai dinamice din punct de vedere economic. Unde afacerile prosperă și se diversifică, crește și cererea de șoferi, dar și oferta salarială.

Cele mai bune salarii din transporturi se oferă în Capitală, în Cluj, Timișoara, Sibiu și Arad. La polul opus, orașele în care oferta salarială este mult mai slabă, se află Buzău, Zalău, Vaslui sau Galați.

Vezi si:  Daimler accelerează trecerea pe electric

O veste bună în domeniu este legată de salariile oferite pentru posturi de director de transporturi, dispecer și project manager. Aceste poziții sunt plătite tot mai bine în a doua jumătate a anului 2023 și variază între 4.000 – 6.500 de lei net la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *