Tehnici de storytelling originale care functioneaza

Spunand anumite povesti, este foarte usor sa atragi atentia audientei si sa ii captivez chiar. Poti sa descoperi si tu cateva tehnici originale pentru a te initia pentru blogul tau.

Concret, ce trebuie sa faci?

Povestile pot permite publicului tau sa te cunoasca mai bine, sa se apropie de tine si sa aiba mai multa incredere in tine. In plus, te si ajuta sa ai un blog mai performant.

Tehnica lui De Ce? Pe prima pagina a blogului tau, va trebui sa povestesti De Ce? si nu Cum? Pentru a da mai multa consistenta si a adauga o dimensiune emotionala povestii, va trebui deci mai intai sa povestesti De Ce ai ales sa scrii acest blog?

Important este insa sa pui accentul pe un motiv profund si nu pe unul mai superficial sau stereotip, de genul- pentru a ajuta lumea sau pentru o lume mai buna, etc.

Vezi si:  Curățenia după renovare, în spații de business - avantajele colaborării cu o firmă de curățenie profesională

Tehnica oglinzii. Cea mai buna poveste de spus pe un blog este de exemplu, o poveste transparenta, foarte autentica care sa reflecte valorile tale, dar si dificultatile sau suferintele.

Pentru ca publicul tau tinta sa se simta mai apropiat de tine sau sa se recunoasca in ceea ce povestesti, ai nevoie deci de o poveste care sa atinga inimile celor care o citesc.

Tehnica conflictelor. Conflictul este un element absolut indispensabil pentru o poveste reusita. Fara conflicte sau greutati nu exista povesti.

Cele mai bune povesti incep mereu cu un conflict sau cu o controversa si chiar daca pot servi drept pretext pentru povestile tale, asta nu inseamna ca nu pot sa fie cele mai captivante.

Conflictele sunt cele care vor permite audientei sa se intereseze de povesti si sa vrea sa te citeasca mai departe.

Tehnica Elefantului Roz. Adica trebuie sa te folosesti de elemente imaginare pentru a transmite un mesaj care este real. Cel mai usor lucru atunci cand ai un mesaj mai complicat sau mai delicat de transmis.

Vezi si:  Fondurile europene pentru deschiderea unui loc de joacă: 4 lucruri pe care e bine să le știi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *