Fondurile europene pentru deschiderea unui loc de joacă: 4 lucruri pe care e bine să le știi

stephen-andrews-BnzNGNIcnoQ-unsplash

stephen-andrews-BnzNGNIcnoQ-unsplashRestricțiile din perioada pandemiei au impus și suspendarea activității locurilor de joacă pentru copii, măsură ce a avut un puternic impact negativ asupra administratorilor acestor spații. Pentru că interdicțiile s-au prelungit pe durata mai multor luni, unii dintre administratori au intrat în faliment, iar cei care au reușit să facă față perioadei dificile au suferit pierderi însemnate.

Odată cu încheierea crizei, deschiderea unui loc de joacă a devenit din nou o bună oportunitate de afaceri, mai ales ținând cot de faptul că pot fi accesate fonduri europene în acest sens.

Dacă ți-am stârnit interesul cu acest subiect, îți spunem în continuare tot ce trebuie să știi pentru a primi o astfel de finanțare.

Cui să te adresezi

Cea mai simplă cale de accesare a fondurilor europene pentru deschiderea unui loc de joacă este prin intermediul programului guvernamental Start-Up Nation, lansat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, în anul 2017.

Vezi si:  De ce sa cumperi, cand poti sa inchiriezi? Cea mai sigura schela metalica pe care o poti inchiria instant

În cadrul acestui minister există o direcție specială care se ocupă cu derularea programului, așa că un prim pas este să intri în legătură cu reprezentanții săi pentru a obține toate informațiile care te interesează.

Cum poți folosi banii

Există mai multe măsuri de finanțare pentru care poți aplica, însă dacă dorești să începi investiția de la zero, cea mai potrivită este Măsura 3, prin care se acordă finanțări externe nerambursabile.

Prin intermediul său poți accesa o sumă cuprinsă între 50.000 și 200.000 de euro, cu care să demarezi investiția. Cheltuielile eligibile includ achiziția de echipamente de joacă și amenajări de locuri de joacă. De asemenea, o parte din sumă o poți folosi pentru achiziția imobilului cu destinație comercială în care vrei să amenajezi locul de joacă, dar și pentru servicii de consultanță pentru întocmirea documentației necesare finanțării.

Care sunt codurile CAEN eligibile

Orice tip de activitate se încadrează într-o anumită clasă identificată pe baza unui cod CAEN. În documentația depusă pentru finanțare, trebuie să specifici codul CAEN aferent activității pe care urmează să o desfășori.

Vezi si:  Sa fii blogger si perfectionist-cateva trucuri pentru a te lansa si a avansa

Locurile de joacă pentru copii intră în categoria activităților de agrement și se pot încadra în două coduri CAEN după cum urmează:

Codul CAEN 9321

Acest cod se include activitățile de agrement derulate în cadrul bâlciurilor și parcurilor de distracții – spații în care pot funcționa și locuri de joacă.

Așadar, dacă investiția ta este legată de un parc de distracții sau bâlci cu caracter temporar ori permanent, codul CAEN la care se încadrează activitatea spațiului de joacă este 9321.

Codul CAEN 9329

În cadrul acestui cod sunt reunite o multitudine de activități distractive și recreative care nu au loc în cadrul parcurilor și bâlciurilor menționate anterior.

Printre ele, bineînțeles că se află și locurile de joacă, indiferent dacă sunt amenajate la interior sau la exterior. Prin urmare, dacă locul de joacă pe care îl amenajezi nu este parte componentă a unui parc de distracții, codul CAEN aferent activității sale este 9329.

Detalii importante de care să ții cont

Pentru ca proiectul tău să fie eligibil și să aibă șanse de a obține finanțarea, trebuie să ai în vedere câteva amănunte esențiale. Astfel, zona de amplasare trebuie să fie una cu un trafic pietonal intens, în care locuiesc cât mai mulți copii.

Vezi si:  De cat timp ai nevoie pentru a scrie un articol de blog?

Siguranța copiilor trebuie să fie un criteriu primordial, astfel că echipamentele folosite trebuie să fie omologate și le asigure copiilor toată protecția necesară. De asemenea echipamentele și celelalte dotări ale spațiului de joacă trebuie să fie adaptate vârstei copiilor care le folosesc.

Acum ai toate informațiile necesare pentru accesarea unei finanțări europene, așa că tot ce-ți mai rămâne de făcut este să începi să-ți pui planul în aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *