TikTok, YouTube, Instagram…Big Bang in economia modei

Marcile incep sa descopere incetul cu incetul acest lucru, enormul potential oferit de retelele sociale care ar trebui sa capteze numai putin de 25% din investitiile publicitare in 2022.

Despre ce este vorba?

Lena Mahfouf a fost prezenta la defilarea Dior ce a avut loc pe data de 27 septembrie, in cadrul Paris Fashion Week care s-a incheiat pe data de 4 octombrie. Probabil nu ai auzit de Lena Mahfouf dar de Lena Situations, numele sau complet de Instagram, ai auzit cu siguranta. Este urmarita de numai putin de 3,9 milioane de persoane iar pe canalul de YouTube are numai putin de 2,42 de milioane de abonati. Tanara in varsta de 24 de ani este o influencerita cunoscuta, devenita Dior Girl.

La fel ca si Kim-Ji-soo, poreclita Jisoo, una din cantaretele trupei Blackpink. In culisele defilarii, aceasta tanara originara din Coreea de Sud cu 65 de milioane de followers pe Instagram a pozat in fata fotografilor alaturi de Bernard Arnault, patronul grupului de lux si a lui Pietro Beccari, presedintele Dior.

Vezi si:  Retele sociale: tendinte care vor marca anul 2020

In anii 1990, tinerii rasfoiau revistele de specialitate pentru a vedea poze cu defilarile de moda, pentru a fi la curent cu ultimele noutati din fashion. Insa, in ziua de azi, la fel ca si chinezii sau americanii dau scroll pe telefon, trec de la un cont de Instagram pe un cont de TikTok, pe YouTube sau Snapchat. Influenta s-a deplasat chiar daca mass-media traditionala inca mai are un cuvant de spus in mai multe domenii cum este si fashion. Vedetele de pe Instagram, YouTube si TikTok sunt acum indispensabile in industria mondiala a modei care realizeaza in Franta, spre exemplu, o cifra de afaceri colosala, de numai putin de 154 de miliarde de euro.

In orice caz, toate retelele sociale isi disputa bugete publicitare a marcilor la moda in ziua de azi.

Sursa: https://www.lemonde.fr/economie/article/2022/10/25/tiktok-youtube-instagram-big-bang-dans-l-economie-de-la-mode_6147221_3234.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *