Esti producator sau importator si cauti cea mai buna solutie prin care sa gestionezi deseurile? Colaborand cu un OIREP care se ocupa de tot ce inseamna partea de reciclare ambalaje iti usurezi foarte mult munca si, in acelasi timp, te asiguri ca respecti legislatia in vigoare.
Aceasta solutie moderna iti vine in ajutor atunci cand nu ai suficient timp pentru a te ocupa de managerierea deseurilor pe care le introduci pe piata si nici de rapoartele de mediu, pe care trebui sa le depui periodic la Autoritatea Nationala de Mediu.
Ce conditii trebuie sa indeplinesti cand vine vorba despre procesul de reciclare ambalaje?
Fiind parte a Uniunii Europene, Romania trebuie sa se alinieze la standardele UE cand vine vorba despre gestionarea deseurilor. De exemplu, daca te incadrezi in categoria de producator sau importator si anual introduci pe piata o anumita cantitate de deseuri, trebuie sa te asiguri ca te ocupi de gestionarea unei cantitati similare, care sa ajunga in grija companiilor care se ocupa de reciclare. Pentru a-ti usura munca in acest sens, ai posibilitatea de a colabora cu un OIREP, adica o organizatie care sa iti preia responsabilitata si care sa managerieze eficient deseurile.
Rapoartele de mediu – ce sunt?
Dincolo de serviciul de gestionare a deseurilor, un OIREP bun se poate ocupa si de tot ce inseamna partea de raportare de mediu pentru tine. Mai exact, expertii in acest domeniu intocmesc in numele companiei pe care o conduci rapoarte care sa contina informatii despre cantitatea de deseuri pe care o generezi. Ulterior, aceste informari trebuie sa ajunga la Autoritatea Nationala de Mediu.
Un alt aspect esential, pe care trebuie sa il stii este acela ca rapoartele trebuie trimise la ANM anual sau trimestrial, in functie de cerintele prezentate public de catre aceasta institutie. Specialistii din cadrul unui OIREP stiu intotdeauna care sunt termenele limita ce trebuie respectate, astfel incat sa eviti aplicarea unor sanctiuni costisitoare.
Incheie un contract un OIREP, dar nu uita sa-i verifici activitatea
Din punct de vedere legal, in cazul in care OIREP-ul cu care colaborezi nu-si indeplineste atributiile, responsabilitatea iti este atribuita, chiar daca ai oferit partenerilor tai o procura prin care actioneze in numele tau. De aceea, este foarte important ca din cand in cand sa te asiguri ca deseurile sunt gestionate corect, asa cum este inscris in contractul pe care l-ati incheiat.
Cum actioneaza OIREP-ul pentru gestionarea deseurilor?
Printre elementele de care mai trebuie sa stii se numara si faptul ca OIREP-ul nu preia efectiv deseurile, pentru a le transporta catre firmele care se ocupa de reciclare, fiind mai degraba un intermediar intre colectori si companiile de specialitate. Expertii cunosc cei mai buni colectori de pe piata din Romania, iar acest lucru ii ajuta sa faciliteze intreg procesul de gestionare a deseurilor, indiferent de cantitatea de care trebuie sa se ocupe.
Ecologic3RAmbalaje.ro iti este un aliat de incredere daca vrei sa te asiguri ca respecti legislatia in vigoare privind deseurile pe care le introduci pe piata. Cu o experienta bogata in spate si cu un portofoliu variat de clienti, acest OIREP este o alegere inspirata pentru tine, in calitate de partener. Specialistii au nevoie, insa, de acces la date din cadrul companiei pe care o conduci, pentru a se putea ocupa atat de gestionarea OTR deseuri, cat si de intocmirea rapoartelor de mediu.
Date de contact:
E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro
contact@ecologic3rambalaje.ro
Telefon: 0239 680 500