Vitrina frigorifica: cheia succesului afacerilor alimentare!

image001

image001Refrigerarea comerciala este semnificativa pentru orice afacere alimentara. Astfel, orice afacere care doreste sa evolueze are nevoie de echipamente profesionale potrivite pentru a-si mentine clientii fericiti si desigur, produsele in cea mai buna forma.

Un astfel de echipament este vitrina frigorifica, care nu poate lipsi din niciun fel de afacere alimentara, deoarece aceasta este unul dintre cele mai importante elemente pentru cresterea profitului si imbunatatrirea realtiei cu clientii.

Ce este o vitrina frigorifica?

Vitrinele frigorifice sunt unitati frigorifice concepute pentru a expune si pastra aperitive, feluri de mancare reci, deserturi sau bauturi la o temperatura scazuta. Acestea se gasesc de obicei in supermarketuri, magazine alimentare sau cantine hoteliere, deoarece sunt niste aparate foarte simple, dar care se adapteaza la utilizari si afaceri multiple.

De exemplu, vitrinele frigorifice de care un restaurant are nevoie trebuie sa fie concepute pentru a pastra preparatele intre 7°C si 10°C timp de aproximativ doua ore, care este de obicei termenul in care acestea sunt comandate.

Vezi si:  Asigurarea bolilor autoimune

In ceea ce priveste forma lor, vitrinele frigorifice pot fi verticale sau orizontale, in functie de nevoile afacerii. Modelele verticale sunt ideale pentru restaurant si vor permite ospatarilor sau chiar si clientilor sa ia mancare direct din interior intr-un mod simplu si accesibil.

Clasificarea vitrinelor frigorifice

Daca este in cautarea celei mai bune vitrine frigorifice, cu siguranta vei dori sa stii care este cel mai recomandat model dintre diferitele tipuri existente pe piata. Mai jos vei gasi o clasificare a vitrinelor frigorifice in functie de sistemul lor de refrigerare:

  1. a) Vitrine de racire statice:genereaza aer rece in interior care vine in contact direct cu alimentele. Aceste vitrine mentin un nivel bun de umiditate, dar prezinta diferente termice clare intre rafturile superioare si inferioare. Sunt foarte practice pentru conservarea carnii proaspete si preparate din carne sau peste.
  2. b) Vitrine frigorifice ventilate:acest tip de vitrine frigorifice produce aerul rece in partea lor interna si il distribuie in camera prin intermediul unei centuri de ventilatie, atingand temperaturi cuprinse intre -1°C si 5°C. Sunt cele mai utilizate in restaurantele tip bufet, deoarece  mentin temperatura produselor congelate si ambalate, a carnatilor sau a produselor lactate.
Vezi si:  Cum ne afecteaza matematica viata de zi cu zi si de ce este important sa inveti matematica de clasa a 6-a

c)Vitrine frigorifice ventilate duble:  Vrei sa pastrezi la rece chiar si deserturile precum inghetata? Aceste vitrine sunt solutia! Ele sunt create pentru a functiona la temperaturi scazute, atingand -14°C cu o mare uniformitate termica.

  1. d) Vitrine frigorifice semi-statice: prin combinatia lor de tehnologie ventilata si statica, aceste vitrine racesc mancarea si o impiedica sa se usuce datorita rotatiei ventilatorului care elimina aerul. In ele este posibila depozitarea alimentelor proaspete sau ambalate in mod nedistinct.

Un ultim aspect de luat in considerare daca doresti ca vitrinele frigorifice ale afacerii tale sa dureze cat mai mult posibil este ca acestea sa fie fabricate din materiale rezistente, precum otelul inoxidabil. Acest lucru le va face mai eficiente din punct de vedere energetic, permitandu-ti sa reduci consumul de energie electrica.

Ai nevoie de o vitrina frigorifica? Pe www.frigotehnics.ro gasesti solutiile de refrigerare ideale pentru afacerea ta. Fie ca esti in cautarea unei vitrine frigorifice orizontale sau verticale, specialistii Frigotehnics iti vor oferi consultanta pentru a face cea mai buna alegere pentru afacerea ta!

Vezi si:  5 beneficii ale celor mai populare plante medicinale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *