Shell Oil a inregistrat un profit peste asteptari

Gigantul anglo-olandez a anuntat un profit trimestrial net de 489 de milioane de dolari si va creste dividendele.

Incasarile totale ale Shell Oil in perioada iulie-septembrie s-au cifrat la 955 de milioane de dolari. Pentru a-i mai calma pe actionarii nemultumiti, Shell promite cresterea valorii actiunilor cu 4 la suta, ceea ce inseamna 16,65 centi per actiune. Totusi, nivelul e cam cu o treime mai jos decat in 2019.

„Board-ul e increzator ca dividendele pot creste cu 4 la suta in acest an si cu un procent similar in anii ce vin. Shell dovedeste, in mod convingator, ca investitia e una cu rezultate” – a declarat pentru Bloomberg Ben van Beurden, CEO.

O raza de lumina

Analistii spun ca Shell e o raza de lumina in peisajul sumbru din industria petroliera, care a suferit pierderi masive din cauza carantinei impuse de pandemie: in primavara, fiindca toata activitatea de productie din toata lumea a incremenit, cererea a fost extrem de mica, iar preturile la petrol si produse petroliere s-au prabusit. De altfel, din cauza problemelor financiare si a instabilitatii, Shell a anuntat ca renunta la 9.000 de angajati, la nivel global, ceea ce va permite o economie de 2 miliarde de dolari.

Vezi si:  E confirmat. Compania Nike nu va mai vinde produse pe Amazon

Eni SpA, Italia, si OMV AG lost, Austria, au inregistrat pierderi in al treilea trimestru, iar Repsol SA a reusit un profit modest.

Incasarile Shell au fost de 955 de milioane de dolari, net, in al treilea trimestru, mai mult decat estimarile initiale, dar cu 80 la suta mai mici decat aceeasi perioada a anului trecut.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *