40 de banci germane vor sa ofere servicii in cripto monede

Dupa intrarea in vigoare a noii legi privind serviciile in cripto moneda, cel putin 40 de banci germane si-au anuntat intentia de a intra pe piata acestui tip de tranzactii.

Institutiile financiare s-au adresa BaFin, organismul german care reglementeaza tranzactiile financiare, si au cerut mai multe informatii, anunta presa de la Berlin. Noua lege impotriva spalarii banilor, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie, 2020, permite bancilor si altor institutii financiare sa ofere clientilor servicii si produse legate de cripto monede, dar numai dupa ce primesc o licenta speciala de la BaFin.

“Activele digitale vor schimba fundamental piata financiara” – a declarat Michael Offermann, director pentru tranzactii in cripto la Solarisbank, una dintre primele institutii germane care a intrat pe piata monedelor virtuale.  “Imediat ce va deveni mai usor sa cumperi si sa ai depozite in bitcoin, ne asteptam ca acest segment de piata sa creasca semnificativ” – e de parere Offermann.

Posta croata si-a lansat serviciul de tranzactii in cripto monede

Vezi si:  Fondatorul Twitter si rapperul Jay Z se implica in dezvoltarea bitcoin

Dupa un proiect pilot, Posta din Croatia si-a extins serviciile de tranzactii in moneda digitala la 55 de birouri din toata Croatia. Initial, in programul pilot, a fost doar orasul Zadar, o destinatie turistica de renume. Tranzactiile cu cripto monede au crescut in Croatia, iar cele mai populare sunt Bitcoin si Etherum.

M.Vasiliul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *