40 de banci germane vor sa ofere servicii in cripto monede

Dupa intrarea in vigoare a noii legi privind serviciile in cripto moneda, cel putin 40 de banci germane si-au anuntat intentia de a intra pe piata acestui tip de tranzactii.

Institutiile financiare s-au adresa BaFin, organismul german care reglementeaza tranzactiile financiare, si au cerut mai multe informatii, anunta presa de la Berlin. Noua lege impotriva spalarii banilor, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie, 2020, permite bancilor si altor institutii financiare sa ofere clientilor servicii si produse legate de cripto monede, dar numai dupa ce primesc o licenta speciala de la BaFin.

“Activele digitale vor schimba fundamental piata financiara” – a declarat Michael Offermann, director pentru tranzactii in cripto la Solarisbank, una dintre primele institutii germane care a intrat pe piata monedelor virtuale.  “Imediat ce va deveni mai usor sa cumperi si sa ai depozite in bitcoin, ne asteptam ca acest segment de piata sa creasca semnificativ” – e de parere Offermann.

Posta croata si-a lansat serviciul de tranzactii in cripto monede

Vezi si:  Trucuri pe care trebuie sa le stii daca esti inginer Blockchain in 2020

Dupa un proiect pilot, Posta din Croatia si-a extins serviciile de tranzactii in moneda digitala la 55 de birouri din toata Croatia. Initial, in programul pilot, a fost doar orasul Zadar, o destinatie turistica de renume. Tranzactiile cu cripto monede au crescut in Croatia, iar cele mai populare sunt Bitcoin si Etherum.

M.Vasiliul

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *