Ce presupune procedura de executare silita pentru neplata datoriilor

executare silita credite

executare silita crediteImprumuturile sunt solutii la situatii in care nevoia de bani este stringenta. In fond, oamenii imprumuta sume de bani mai mari sau mai mici in functie de nevoi si de urgente. Desi cea mai confortabila sursa de imprumut este familia, in foarte multe situatii nu se poate conta pe cei apropiati, pentru ca nici acestia nu dispun de bani de care sa se lipseasca macar pentru o perioada scurta de timp.

Solutiile viabile pentru creditare raman in continuare bancile si IFN-urile. Bineinteles ca in ambele cazuri, cei care fac credite isi asuma si anumite riscuri. Intarzierea ratelor sau chiar faptul ca acestea nu mai sunt deloc platite, pot duce la consecinte grave pentru debitori. In astfel de situatii, institutiile bancare prefera sa externalizeze serviciile de colectare a datoriilor, unor firme al caror obiect de activitate consta in colectarea creantelor – un astfel de exemplu este KRUK.

De ce comunicarea cu firma care colecteaza creante este esentiala pentru restituirea datoriilor

Vezi si:  Cum poți câștiga bani din Youtube

Desi multi dintre cei care au datorii privesc cu neincredere si  cu teama, ajung clienti ai unor firme de recuperare, acestia pot fi convinsi ca in acest mod se evita procesul de executare silita de catre banca. In momentul in care o persoana cu datorii ajunge in portofoliul  unei firme care recupereaza creante, are avantaje pe care le poate constata, daca accepta o comunicare sincera si transparenta cu reprezentatii firmei respective.

Comunicarea eficienta nu este un proces care sa poata fi invatat de pe forumurile de discutii, deoarece fiecare dosar al unui client se analizeaza si se abordeaza diferit, in functie de particularitatile sale. KRUK, de exemplu, stabileste ratele lunare de restituire in functie de veniturile clientului. Intentia reprezentantilor firmei nu este sa se ajunga la executare silita, ci sa se evite astfel de situatii, printr-o abordare amiabila.

Ce inseamna executare silita?

In mod justificat, multi dintre clientii cu datorii se intreaba „ce inseamna executare silita”. Executarea silita este un proces juridic care poate fi initiat atunci cand clientii cu datorii refuza sa plateasca ratele pe cale amiabila. Acest proces se desfasoara in instanta, clientul fiind obligat prin lege sa plateasca atat creanta, cat si costurile procesului (taxa judiciara, onorariul executorului judecatoresc si a avocatului, taxa de executare bunuri).

Vezi si:  La cat este cotat indicele ROBOR

Se pot executa silit bunuri mobile  si/sau imobile pe care un client le detine, pana cand se recupereaza integral datoria. Este important de mentionat ca sumele de bani sunt considerate bunuri mobile si se pot recupera prin poprire pe salariu, pe venit sau pe conturile bancare.

Procesul executarii silite se poate evita prin urmatoarele actiuni:

  • semnarea unui angajament de plata. Clientul cu datorii care isi plateste voluntar si la timp ratele, nu poate fi supus acestei proceduri. Angajamentul de plata pentru rate avantajoase este detaliat pe e-KRUK, si tot pe aceasta platforma se pot face plati rapid si sigur;
  • Solicitarea unui acord de reducere de catre client are ca rezultat acordarea unei reduceri pentru plata integrala a datoriei.

In cazul in care firma de recuperare a demarat deja o procedura de executare silita pentru un client care a refuzat sa plateasca ratele pentru acoperirea unei datorii, situatia se mai poate inca rezolva printr-o discutie amiabila.  Dupa ce primeste notificarea, clientul poate sa sune la KRUK pentru a incheia un angajament de plata sau pentru un acord de reducere.

Vezi si:  Vouchere, în loc de bani, pentru zborurile anulate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *