Deutsche Bank intentioneaza sa inchida 20% din agentiile sale

Coronavirus, plati fara contact (contactless payments), dezvoltarea neo-bancilor, accelerarea digitalizarii in acest sector… o multime de factori care sunt pe cale sa se schimbe in Europa, de la obiceiurile clientilor la obiceiurile bancii. Dupa Suedia, este randul primei banci germane sa anunte inchiderea a numai putin de 20% din agentiile sale.

Lovitura de teatru in sectorul bancar german. Deutsche Bank va inchide o cincime din agentiile sale conform declaratiilor facute de unul din conducatori, marti.

Unul din presedintii banci a declarat ca isi doreste sa reduca cat de repede cu putinta numarul de agentii de la 500 la aproximativ 400. Planul bancii inca mai urmeaza sa fie discutat in urmatoarele zile impreuna cu comitetul bancii. Numarul de posturi care vor fi pierdute in agentiile vizate se ridica la aproape 18.000, anuntate deja in trecut de catre presedintele Christian Sewing, in iulie 2019 in cadrul noii strategii emise de banca.

Conform opiniei lui M.Gossow, clientii accepta acum, mai mult decat in trecut, sa recurga la serviciile bancare online sau mobile. Aceste servicii au cunoscut o dezvoltare de numai putin 7% in timpul perioadei de izolare provocate de pandemia cu coronavirus, conform purtatorului de cuvant din cadrul AFP.

Banca numara 7 centre regionale in Germania dedicate consilierii la distanta a clientelei. Clientii Deutsche Bank vor avea ocazia sa apeleze la operatiuni curente in reteaua celor 800 de agentii ale filialei Postbank, dupa un lung santier de integrare cu casa-mama.

Platile cu cardul bancar, stimulate de izbucnirea pandemiei cu coronavirus vor depasi in 2020 tranzactiile cu lichiditati in Germania, o premiera intr-o tara atatsata din punct de vedere istoric banilor lichizi conform unui studiu englez aparut saptamana trecuta.

Din dorinta de a-si proteja datele private cat si datorita obiceiurilor culturale, germanii sunt atasati in special de platile cash si nu este un lucru neobisnuit sa vezi restaurantele sau magazinele refuzand cardurile bancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *