Adeverinta de venit urmeaza sa fie transmisa in format electronic institutiilor din subordinea Ministerului Muncii

Adeverinta de venit urmeaza sa fie transmisa in format electronic institutiilor din subordinea Ministerului Muncii. Acesta este anuntul facut de Florin Citu, ministrul interimar al Finantelor si premier desemnat pe pagina sa de Facebook.

Florin Citu considera aceasta veste deosebit de buna pentru toti romanii. Adica acest lucru ar insemna lipsa de curierat intre institutii. Asta deoarece adeverinta de venit ar urma sa fie transmisa in format electronic institutiilor aflate in subordinea Ministerului Muncii. Romanii nu ar trebui sa fie nevoiti sa faca servicii de curierat intre institutiile statului. Acest sistem informatic este dezvoltat si administrat de Ministerul Finantelor Publice si pregatit sa trimita adeverinta de venit in format electronic.

In alta ordine de idei, aceasta decizie reitereaza faptul ca tara noastra se imprumuta zilnic mai ieftin.

Joi, 27 februarie, Romania s-a imprumutat pentru prima data in istorie la o dobanda negativa ceea ce s-a si anuntat in cadrul sedintei de Guvern. Conform datelor publicate de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, joi, suma de 150 de milioane de euro de la banci la o dobanda de – 0,11% pe an, pri intermediul unei emisiuni de certificate de trezorerie cu discount, cu maturitatea reziduala la 5 de luni.

Vezi si:  Banca Nationala a Romaniei a majorat rata dobanzii cu 0,75 la suta

Valoarea nominala a emisiunii a fost de aproximativ 150 de milioane de euro, iar bancile au transmis oferte in suma de 229,1 milioane de euro.

Acesta a explicat ca prin dobanzi negative povara imprumuturilor nu mai este „aruncata” generatiilor viitoare, iar tara noastra da inapoi mai putini bani decat a luat. „Romania se imprumuta la dobanzi negative in euro. Este o performanta istorica. Ce inseamna dobanzi negative? Inseamna ca, daca ne imprumutam un leu, va trebui sa dam inapoi 90 de bani. Nu mai aruncam povara imprumuturilor pe generatiile viitoare, le dam inapoi mai putini bani. Acest lucru il faceau deja tari cu rating mai mare decat Romania. Noi am reusit, cu guvern interimar, cu situatia din Romania, am reusit sa ne imprumutam la dobanzi negative, ceea ce este o performanta istorica”, a explicat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *