Avem nevoie sau nu de criptomonede?

Pe data de 9 februarie, Federal Reserve Bank of New York a publicat un interviu in care economistii explica ce inseamna criptomonedele si subliniaza ceea ce multi spun in ultima vreme: lipsa de incredere in cripto. Acestia isi exprima indoiala ca criptocurrency ar putea concura la acelasi nivel cu actualele metode de plata disponibile pe piata.

Economistii Michael Lee si Antoine Martin fac parte din Grupul de Cercetare si Statistica al Stafului din New York. Cei doi au dat curs intrebarilor care fac referire la notiunile de baza ale criptocurrency si increderea in criptomonede.

In ceea ce priveste faptul ca monedele virtuale nu sunt inca sustinute de cea real, asa cum este aurul, Lee a afirmat faptul ca monedele virtuale inca nu pot fi sustinute si fizic. Economistul Lee a punctat faptul ca increderea intr-o moneda ii confera mai multa valoare intr-un mediu de plata si chiar o transforma intr-o metoda de plata acceptabila. In ceea ce priveste criptocurrency, increerea este data de tehnologia Blockchain-ului.

Vezi si:  PayPal, tot mai interesat sa vanda criptomonede

Martin inca nu este convins de faptul ca criptomonedele vor inlocui actualele monede prezente pe piata. El nu sustine faptul ca cripto poate deveni „viitorul banilor” deoarece considera ca problema pe care monezile virtuale o rezolva nu are momentan nevoie de o rezolvare.

Desi piata criptocurrency reuseste sa rezolve problema platilor inregistrate online, intr-un mediu fara incredere, Martin nu crede ca aceasta problema are nevoie de o rezolvare in viitorul apropiat. Economistul sustine ca  “oamenii tind să aibă încredere în instituțiile financiare pentru a gestiona plățile și băncile centrale pentru a menține valoarea banilor”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *