Avem nevoie sau nu de criptomonede?

Pe data de 9 februarie, Federal Reserve Bank of New York a publicat un interviu in care economistii explica ce inseamna criptomonedele si subliniaza ceea ce multi spun in ultima vreme: lipsa de incredere in cripto. Acestia isi exprima indoiala ca criptocurrency ar putea concura la acelasi nivel cu actualele metode de plata disponibile pe piata.

Economistii Michael Lee si Antoine Martin fac parte din Grupul de Cercetare si Statistica al Stafului din New York. Cei doi au dat curs intrebarilor care fac referire la notiunile de baza ale criptocurrency si increderea in criptomonede.

In ceea ce priveste faptul ca monedele virtuale nu sunt inca sustinute de cea real, asa cum este aurul, Lee a afirmat faptul ca monedele virtuale inca nu pot fi sustinute si fizic. Economistul Lee a punctat faptul ca increderea intr-o moneda ii confera mai multa valoare intr-un mediu de plata si chiar o transforma intr-o metoda de plata acceptabila. In ceea ce priveste criptocurrency, increerea este data de tehnologia Blockchain-ului.

Vezi si:  Criptomonedele urca spectaculos

Martin inca nu este convins de faptul ca criptomonedele vor inlocui actualele monede prezente pe piata. El nu sustine faptul ca cripto poate deveni „viitorul banilor” deoarece considera ca problema pe care monezile virtuale o rezolva nu are momentan nevoie de o rezolvare.

Desi piata criptocurrency reuseste sa rezolve problema platilor inregistrate online, intr-un mediu fara incredere, Martin nu crede ca aceasta problema are nevoie de o rezolvare in viitorul apropiat. Economistul sustine ca  “oamenii tind să aibă încredere în instituțiile financiare pentru a gestiona plățile și băncile centrale pentru a menține valoarea banilor”.

 

După ce am reflectat asupra discuției economiștilor de la Federal Reserve Bank of New York, am ajuns la concluzia că viitorul criptomonedelor depinde în mare măsură de încrederea pe care o putem dezvolta în această tehnologie emergentă. Deși blockchain-ul oferă un nivel ridicat de securitate și transparență, lipsa unui suport fizic comparabil cu cel al monedelor tradiționale, cum ar fi aurul, reprezintă o barieră semnificativă. Totuși, trăim într-o lume în continuă schimbare, iar inovațiile din sectorul financiar nu sunt de neglijat. Poate că, pe măsură ce ne adaptăm și înțelegem mai bine mecanismele cripto și avantajele lor, vom descoperi că rezolvările aduse de acestea vor deveni necesități esențiale ale viitorului. Așadar, menținerea unei minți deschise și a unei informări continue pot fi de mare ajutor în luarea deciziilor financiare personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *