Bancile din SUA primesc unda verde pentru servicii de custodie cripto

Oficiul controlorului monedei (OCC) din SUA a clarificat, prin lege, situatia serviciilor de custodie pentru criptomonede. Astfel,  toate bancile cu statut national din Statele Unite pot oferi servicii de custodie pentru cripto monede.

Orice banca nationala poate detine cheile criptografice unice pentru un portofel de criptomonede, si astfel bancile nationale si asociatiile federale de economii au cale libera sa detina active digitale pentru clientii lor. Anterior, custodia era in zona firmelor specializate, care aveau nevoie de o licenta de stat, cum ar fi o scrisoare de bonitate, pentru a oferi servicii investitorilor mari. “Bancile pot oferi servicii de stocare mai sigure in comparatie cu optiunile existente” – precizeaza Oficiul controlorului monedei, agentie independenta a Departamentului Trezoreriei. Acum, atat consumatorii cat si consilierii in investitii pot dori sa utilizeze custodieri reglementati pentru a se asigura ca nu-si pierd cheile private si, prin urmare, accesul la fondurile lor.

„OCC recunoaste ca, pe masura ce pietele financiare devin din ce in ce mai tehnologizate, va fi tot mai mare nevoie ca bancile si alti furnizori de servicii sa utilizeze noile tehnologii pentru a a furniza servicii traditionale in numele clientilor „, mentioneaza autoritatea americana.

Vezi si:  Plata în bitcoin la un club de noapte din Miami

Comunitatea crypto saluta decizia OCC

Comunitatea cripto considera ca e o decizie indrazneata si o veste buna pentru intreaga industrie a cripto monedelor. Pana acum, lipsa de claritatate a normelor era un obstacol urias in calea unei activitati mai institutionalizate in acest sector.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *