BCR lanseaza o emisiune de obligatiuni de 600 milioane RON

BCR a anuntat recent lansarea primei emsiuni de obligatiuni senior nepreferentiale de la noi din tara si din Europa Centrala si de Est, cu o valoare totala de 600 de milioane de lei, listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Presedintele BCR, Sergiu Manea a declarat faptul ca aceasta emisiune de obligatiuni reflecta increderea pe care o au in piata locala precum si obiectivul de a-si consolida rezultatele. Diversificarea surselor de finantare face parte din strategia BCR de dezvoltare pe termen lung si Sergiu Manea a afirmat ca are convingerea ca aceasta emisiune va contribui din plin la dezvoltarea pietei autohtone.

Aceste obligatiuni au o maturitate la 7 ani si reprezinta cea mai mare emisiune in lei existenta pe piata locala de capital. Conform BCR, Fitch a acordat acestei emisiuni de obligatiuni un rating final de BBB+.

Lansarea acestei oferte pe piata noastra a generat un interes considerabil din partea investitorilor, iar emisiunea a obtinut un cupon de 5,35%. Subscrierile au fost in mod echilibrat distribuite intre administratori de active, fonduri de pensii, companii de asigurari si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), conform declaratiilor BCR.

Vezi si:  Traderii de la Bursa din Londra nu mai au voie să bea alcool

Totodata, presedintele BVB, Adrian Tanase a precizat faptul ca se bucura ca oferta de instrumente financiare de la Bursa de Valori Bucuresti devine din ce in ce mai variata. Obligatiunile BCR s-au dovedit a fi o oferta de succes, atat din punct de vedere al valorii, avand in vedere ca este una dintre cele mai mari emisiuni de pe piata de capital din Romania, cat si in ceea ce priveste timpul necesar incheierii tranzactiei, care a fost unul scurt. Poate fi un exemplu bun pentru alte proiecte din domeniul instrumentelor de datorie, deoarece se dovedeste ca piata de capital indeplineste un rol esential pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltarii economiei nationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *