Bitcoin ajunge la aproape 65.000 de dolari

Cripto moneda isi continua trendul din ultimele saptamani, ajungand pe 14 aprilie la 64.895 per unitate. In ultimele 24 de ore, toate monedele cripto sunt pe plus.

Bitcoin atinge un nou record, fara precedent: la deschiderea tranzactiilor, valoarea criptomonedei s-a situat la 64.895 per unitate. De altfel, valoarea de piata tuturor cripto monedelor a ajuns un maxim istoric de peste 2,2 mii de miliarde de dolari, dublu fata de valoarea inregistrata la inceputul anului. Cresterea se datoreaza investitiilor in monede cripto facute de investitori institutionali si de retail. Intr-o singura zi, 14 aprilie, valoarea lor de piata a crescut cu 4 la suta. Bitcoin a castigat 15 la suta in ultimele sapte zile. La nivel global, exista peste 4.000 de criptomonede, insa cea mai mare valoare de piata o au  Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP si Bitcoin Cash. Capitalizarea Bitcoin este de peste 1.000 de miliarde de dolari.

Bitcoin se extinde

Investitorii si liderii executivi din industria cripto sunt optimisti: “Bitcoin iese in mod constant din nişă, nu e niciun secret. Motivele tin de tot mai multe relatari din presa si de adoptarea de tranzactii Bitcoin, la scara extinsa, de catre tot mai multe banci, cum ar fi JP Morgan sau Goldman Sachs sau investitori din alte sectoare, cum este Tesla Inc. Pasul decisiv a fost probabil faptul ca au investit in aceasta criptomoneda principalele companii listate la bursa – e de parere Eric Demuth, fondator Bitpanda.

Vezi si:  Imperiul FTX se prabuseste, haos in lumea criptomonedelor

Si alte monede cripto cuceresc teren

Interesul a inceput sa creasca dincolo de Bitcoin si Ethereum. ”Pe masura ce industria continua sa se maturizeze, ne asteptam ca mai multe aplicatii pe baza de blockchain sa fie introduse la nivel global, ceea ce va coincide cu o crestere a interesului in alte active alternative” – e de parere Paolo Ardoino, director de tehnologie la platforma de tranzactionare Bitfinex.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitala a valorii care nu este emisa sau garantata de o banca centrala sau de o autoritate publica. De asemenea, monedele virtuale nu sunt obligatoriu legate de o moneda instituita legal si nu detin statutul legal de moneda sau de bani, dar sunt acceptate de catre persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb.

M.Vasiliu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *