Card de debit pentru cripto monede

Coinbase, platforma prin care se pot vinde, cumpara si depozita cripto monede, a lansat cardul de debit cripto. Este vorba despre un card Visa, care permite detinatorilor sa plateasca in cripto monede in milioane de locatii din Marea Britanie.

Se numeste Coinbase Card si este primul card de debit din Regatul Unit si din Uniunea Europeana, legat la o importanta platforma cripto. Cu acest card, utilizatorii pot plati in cripto moneda in orice locatie care accepta plata cu cardul. Orice cripto moneda cu care opereaza Coinbase (si care se afla in portofolelul utilizatorului) poate fi folosita pentru a face cumparaturi. Deci doar trecand cardul prin POS, puteti folosi Bitcoin, Stellar Lumens (XLM), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), si alte cripto monede.

Utilizatorii trebuie sa descarce o aplicatie, care le va permite sa aleaga din ce portofel vor sa plateasca cu ajutorul cardului. Expertii spun ca Bitcoin, care e in ascendenta de cateva saptamani, va continua sa urce vertiginos, asa ca sfatul lor este sa puneti bitcoin deoparte si, daca aveti, sa folositi alte cripto monede.

Se pot face si retrageri de cash cu Coinbase Card, limita zilnica fiind de 500 de lire sterline, iar limita zilnica la cumparaturi este de 10.000 de lire sterline.

Vestea mai putin buna e ca acest card e valabil doar pentru cei care traiesc in Marea Britanie. Oricum, Coinbase promite ca va extinde serviciul si in alte tari din Uniunea Europeana in doar cateva luni.

 

Madalina Vasiliu

sursa foto: bitcoinerx.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *