Cea mai mare banca din Elvetia avertizeaza : cripto monedele sunt riscante

UBS, cel mai mare concern bancar din Elvetia, isi sfatuieste clientii sa stea deoparte de cripto monede si sa faca investitii de portofoliu in valori mai putin riscante.

Analistii UBS afirma ca autoritatile de reglementare “au demonstrat ca pot si ca vor lua masuri dure impotriva cripto monedelor”.

Echipa de specialisti in investitii de la UBS avertizeaza, intr-o nota trimisa clientilor saptamana trecuta, ca autoritatile de reglementare din toata lumea, dar mai ales din Statele Unite si din Marea Britanie, vor impune norme foarte stricte in domeniul cripto.  Este dat exemplul Chinei, care a nimiceste pur si simplu sectorul cripto monedelor, prin masuri dure impotriva celor ce mineaza, impotriva retelelor bancare si a sistemelor electronice de plata, masuri care au dat o lovitura uriasa cu efecte devastatoare in privinta valorii cripto monedelor. In plus, autoritatile din Canada, Japonia, Thailanda, Insulele Cayman si Marea Britanie au luat diverse masuri ce vizeaza platforma Binance.

“Autoritatile de reglementare au demonstrat ca pot si ca vor lua masuri dure impotriva monedelor cripto. Sugeram investitorilor sa se tina departe de ele si sa-si construiasca portofoliile de investitii cu valori mai putin riscante. Consideram ca investitorii trebuie sa evite cripto-speculatiile si sa se gandeasca la riscuri inainte de a cumpara valori alternative” – afirma expertii UBS.

Vezi si:  Ziua in care Bitcoin va disparea

In Marea Britanie s-au inasprit conditiile de inregistrare pe platformele de schimb cripto, fortand astfel 64 de firme sa-si retraga cererea de inregistrare. In Coreea de Sud, multe dintre platformele mici de schimb sunt in pericol de a se inchide din cauza noilor conditii extrem de stricte privind cripto.

M.Vasiliu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *