Cu doua luni inainte de alegerile prezidentiale, semnele pe Wall Street sunt ingrijoratoare

Intr-o singura saptamana, indicele de valori tehnologice Nasdaq a scazut cu 10%. Un regres  pentru presedintele Donald Trump care nu a incetat sa scoata in evidenta meritele Bursei americane. Donald Trump nu a mai postat nimic pe tweet cum a facut saptamana trecuta cand Wall Street a batut recordurile. Insa, adversarul sau la alegerile prezidentiale, democratul Joe Biden a facut deja acest lucru: Nu Wall Street a construit aceasta tara. Ci clasele mijlocii.  Si sindicatele au construit clasele mijlocii. Donald Trump nu intelege acest lucru. Avem nevoie de un presedinte care intelege acest lucru.  Acestea sunt cuvintele postate de Joe Biden pe data de 7 septembrie pe contul sau de Twitter cu ocazia Labor Day.

Cu doua luni inainte de alegerile prezidentiale, batalia la nivel de Bursa, al carui succes economic a fost evidentiat in repetate randuri de Donald Trump se intoarce in favoarea candidatului democrat. A doua zi, marti, pe data de 8 septembrie adica, Wall Street a inregistrat scaderi pentru a treia oara consecutiv, accentuand o corectie cu privire la valorile tehnologice : indicele Nasdaq a scazut cu aproximativ 4,11%. De la recordul atins miercuri, 2 septembrie, corectia este de 10%.

Vezi si:  Volvo Cars vrea aproape 3 miliarde de dolari prin listarea la Bursă

In aparenta, acest fenomen este pentru moment minor. Indicele a progresat destul de lent in ultima perioada, de la scaderile inregistrate odata cu izbucnirea pandemiei cu coronavirus, incepand cu data de 23 septembrie si continua sa marcheze un progres de 20% de la inceputul anului.

Socul zilei a fost scaderea cu 21% a fabricantului de automobile electrice Tesla, accelerata de anuntul facut de General Motors ca urmeaza sa participe la fabricarea bateriilor Nikola. Nici Apple nu a fost la adapost de criza provocata de pandemia cu coronavirus, a pierdut numai putin de 230 de miliarde de dolari din capitalizarea bursiera in mai putin de trei zile dar si Zoom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *