Facebook, marele uitat al noii generatii

In timp ce Snapchat si Instagram sunt la mare cautare in randul tinerilor de 20 de ani, Facebook nu se poate lauda cu acest lucru, este din ce in ce mai neglijat de tanara generatie. In jur de 40% din tineri de 16-18 ani nici macar nu folosesc aceasta retea sociala.

Atunci care sunt retelele sociale preferate de tineri?

Instagram a castigat teren si a depasit Snapchat. Numerosi sunt tinerii care nu stiu ce sa aleaga intre Snapchat si Instagram insa unii declara ca Instagram este preferatul lor. Instagram si Snapchat ocupa primele locuri in clasamentul retelelor sociale preferate de tineri. 73% din tinerii cu varsta cuprinsa intre 16-25 de ani declara ca folosesc Instagram. O cifra extrem de pozitiva pentru Instagram care, in 2017, facea parte din cotidianul a 64% din persoanele interogate. In 2017, in jur de 84% foloseau Snapchat insa popularitatea sa a scazut enorm in ultima perioada. Conform sondajului, Instagram este singura retea de socializare care beneficiaza de un recastig al atractivitatii in 2018.

Facebook in cadere libera

Doar 60% din persoane ma folosesc Facebook. Ceea ce inseamna o cadere libera pentru reteaua sociala a lui Mark Zuckerberg. 50% din tinerii cu varsta cuprinsa intre 16-18 ani nu folosesc deloc Facebook in timp ce tinerii cu varsta de 19-25 ani folosesc aceasta retea sociala in proportie de 27%. In 2018, 17% din tineri au eliminat aceasta retea sociala din smartphone-ul pe care il detin – 22% din tinerii cu varsta cuprinsa intre 16-18 ani si 15% din tinerii cu varsta cuprinsa intre 19-25 ani.

In ceea ce priveste Twitter acesta este folosit de doar 33% din tineri, adica de un tanar din trei. Pinterest seduce in jur de 18% din tineri iar Linkedin a reusit sa isi atraga in jur de 22% din tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *