Ford pregateste un EcobBoost mult mai puternic pentru Mustang

Ford a anuntat recent ca lucreaza la o versiune mult mai puternica pentru motorul EcoBoost de 2.3 litri care echipeaza modelul Mustang. Asteptat sa fie lansat anul viitor, acest nou motor are drept scop principal reducerea decalajului dintre actualul EcoBoost care ofera 250CP si V8-ul cu 450 CP.

La sfarsitul anului 2017 Ford prezenta o versiune revizuita a lui Mustang. Muscle Car-ul apartinand Ovalului Albastru a beneficiat de numeroase schimbari cu aceasta ocazie, atat estetice cat si tehnologice, de motorizari usor revizuite dar si de o noua transmisie automata. Modelul Ford Mustang Facelift este disponibil pe piata de la noi din tara incepand cu pretul de 38.000 de euro.

La momentul actual americanii vin cu doua tipuri de motorizari, EcoBoost cu 2.3 litri si 250 CP si un V8 de 5.0 litri capabil sa produca numai putin de 450 CP.

Aceasta situatie ar trebui sa se schimbe incepand cu anul viitor atunci cand Ford este asteptat sa vina cu o noua motorizare pentru Mustang. Cel putin asta sustine presa americana.

Vezi si:  Criza din Ucraina afectează relansarea industriei auto

Chiar daca aceasta informatie nu este inca oficiala surse din interiorul fabricii Ford sustin faptul ca acest motor EcoBoost de 2,3 litri urmeaza sa primeasca o versiune mult mai puternica incepand cu anul 2020. scopul acestuia este de a reduce decalajul dintre actualul motor de 290 CP si V8-ul de 450 CP.

Cu siguranta acest nou motor EcoBoost va fi similar cu propulsorul care echipeaza modelul Focus RS si care dezvolta 350 CP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *