Ford tripleaza productia celei mai populare masini electrice

In fata unei “cereri incredibile”, Ford urmeaza sa tripleze productia in cazul modelului Mustang Mach-E.

Iata ca au trecut deja cativa ani de cand Mustang comercializeaza modelul Mustang Mach-E, un model 100% electric si vizibil apreciat de conducatorii auto. Masina a iesit din stoc la scurt timp de la lansare, atat a fost de apreciata si cautata. Astfel ca, presedintele Ford, Jim Farely, a decis sa creasca considerabil productia bolidului sau electric.

De trei ori mai multe modele de Mustang Mach-E in 2022

Presedintele Ford a declarat ca este destul de complicat pentru Ford sa reuseasca sa faca fata cererii uriase pentru modelul Mustanfg Mach-E, insa gigantul american se va stradui totusi sa reuseasca sa duca toate comenzile la bun sfarsit. Pentru asta, incepand cu anul 2022, Ford promite o accelerare a productiei, cu un obiectiv declarat de 200 000 de unitati in Statele Unite ale Americii dar si in Europa, in fiecare an incepand din 2023.

Vezi si:  Volkswagen primește despăgubiri de aproape 300 de milioane de euro de la foștii directori

O crestere cel putin semnificativa deoarece acest obiectiv corespunde cu triplarea productiei, in raport cu volumul productiei din 2021. Si, daca presedintele Ford nu a explicat pentru moment cum intentioneaza sa mareasca cadenta poroductiei modelului Mustang Mach-E, conform Automotive News, constructorul a decis sa sacrifice alte modele. Modelele Explorer si Aviator vor fi amanate pentru o data ulterioara (minim 18 luni) pentru ca Ford sa se dedice in totalitate producerii acestui model.

Uzina Cuautitlan din Mexic va fi astfel rechizitionata pentru a produce modele Mustang Mach-E in timp ce productia modelelor Explorer si Aviator, prevazute initial pentru jumatatea anului 2023 va fi amanata pana la sfarsitul anului 2024. Va amintim faptul ca Ford a oficializat in egala masura inca o masina 100% electrica, modelul F-150 Lightning, care se va bucura si el fara indoiala de un succes nebun, la fel ca Mustang Mach-E.

Sursa: https://www.presse-citron.net/ford-triple-la-production-de-sa-voiture-electrique-la-plus-populaire/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *