Masina electrica va fi alegerea a 40% din consumatori in viitorul apropiat

Masina electrica cucereste din ce in ce mai multi consumatori din intrega lume.

Ernst&Young este un cabinet de audit financiar care tocmai a publicat un studiu bazat pe 9000 de consumatori din numai putin de 13 tari: Australia, Canada, China, Germania, India, Italia, Japonia, Noua-Zeelanda, Singapore, Coreea de Sud, Suedia, Regatul-Unit si Statele Unite ale Americii.

Acest studiu cauta sa stabileasca cat este de populara masina electrica in randul conducatorilor auto. Anul acesta, 41% din participantii la studio au declarat ca isi doresc sa opteze pentru o masina electrica atunci cand urmeaza sa isi schimbe masina actuala. In 2020, doar 30% din participantii unui studiu similar si-au exprimat aceasta dorinta. Acceptarea masinilor electrice evolueaza de la an la an, studii de acest gen ne permit sa observam diferitele tendinte in functie de piete.

Diferente in functie de tarile consultate

Spre exemplu, in China, 48% din persoanele sondate explica ca isi doresc ca viitoarea masina achizitionata sa fie una electrica. In Italia, 63% din persoanele interogate afirma ca vor sa faca acest lucru. In Coreea de Sud si in Singapore raspunsul este acelasi in 51% respectiv 53% din cazuri.

Vezi si:  Aer de munte, în București

Insa, in alte tari sondate, raspunsurile sunt putin diferite. Motoarele hybrid sau diesel se afla in topul preferintelor acestora. In Franta, vanzarile masinilor electrice au crescut cu un procent de 61% in raport cu primul semestru din anul 2020. Tesla Model 3 este actualmente cea mai vanduta masina electrica in Franta.

Tesla este considerat de multi un constructor de masini electrice cu preturi ridicate. In orice caz, Tesla se afla in plina schimbare de strategie si intentioneaza sa lanseze un vehicul electric pentru suma de 25000 de dolari. Inainte de a face acest anunt, Elon Musk si echipa sa s-au gandit sa faca Model 3 mai accesibil in tarile din Europa.

Tu ce parere ai despre aceasta popularitate a masinii electrice? Esti interesat si tu sa achizitionezi un astfel de model?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *