McDonald’s calca pe urmele Starbucks cu noul sau restaurant CosMc’s

Renumit pentru controlul sau neclintit pe piata fast-food, McDonald’s lanseaza CosMc’s, un lant de restaurante axat pe bauturi cu gheata si mic dejunuri, in concurenta directa cu gigantul cafelei Starbucks.

Joi, 7 decembrie, McDonald’s a deschis primul sau restaurant CosMc’s in Bolingbrook, Illinois, in Statele Unite ale Americii. Acest nou lant este dedicat bauturilor cu gheata si micului dejun. Conceptul poarta numele personajului CosMc din reclamele gigantului fast-food din anii ’80 si ’90.

In total, McDonald’s planuieste sa deschida in jur de zece astfel de restaurante pilot pana la sfarsitul anului 2024. McDonald’s nu are timp de hobby-uri, a avertizat directorul general al grupului, Chris Kempczinski, la Ziua investitorilor sai, relateaza AFP. Vrem idei ambitioase care sa atraga un interes global si sa aiba succes pe mai multe piete.

Concurentul direct al Starbucks

Cu unele din produsele emblematice ale lantului cum ar fi McMuffin, noua filiala ofera o experienta complet diferita fata de restaurantele clasice McDonald’s, cunoscute de noi. Ea calca pe urmele Starbucks, pana acum liderul incontestabil pe piata bauturilor reci si a cafelei. Un grup care valoreaza 100 de miliarde de dolari la nivel mondial. Chris Kempczinski a adaugat: „McDonald’s se afla intr-o pozitie puternica pe piata sa de origine. Acest lucru ne permite sa extindem amprenta marcii McDonald’s pe alte piete”.

Vezi si:  De ce joburile la stat sunt atât de prețioase. Salariile pentru ele au crescut chiar și pe timp de pandemie!

Dar CosMc’s nu se limiteaza la reinventarea meniului, noul brand a reproiectat si experienta de comanda, introducand mai multe benzi pentru a permite clientilor sa isi ridice meniul din masina lor, fata de obisnuitul drive-thru cu o singura banda. Initial, vor fi deschise doar zece restaurante, a declarat Chris Kempczinski. „Sa nu ne lasam purtati de val”, a adaugat el cu prudenta. Restul initiativei va depinde de rezultatele si de reactiile din aceasta faza pilot.

Sursa: https://www.capital.fr/entreprises-marches/mcdonalds-marche-sur-les-plates-bandes-de-starbucks-avec-son-nouveau-restaurant-cosmcs-1488202

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *