OMS l-a omagiat pe medicul-erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a amintit luni, în discursul său din deschiderea adunării generale a acestei organizaţii, de puterea de sacrificiu de care a dat dovadă medicul-erou de la Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, şi a anunţat că acesta este premiat de organizaţia internaţională pentru curajul său, conform unor informaţii publicate pe pagina de Twitter a instituţiei.

„Medicul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. El se afla în tură în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienţi cu COVID-19, când un incendiu a izbucnit în spital. Zece pacienţi au murit în incendiu. Încercând să salveze pacienţii, doctorul Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40% din corp”, a declarat directorul OMS.

„Azi îi vom oferi un premiu pentru a onora serviciul său, sacrificul făcut şi exemplul (pe care l-a oferit)”, a mai declarat directorul OMS despre medicul-erou român, reamintind că astfel de cazuri reprezintă doar câteva exemple dintre milioanele de poveşti despre curaj, suferinţă, disperare, luptă şi triumf ale personalului medical aflat în luptă cu pandemia.

Vezi si:  Facebook, Instagram și WhatsApp au căzut în întreaga lume

A salvat pacienți cu riscul vieții sale

Cel puţin 115.000 de angajaţi din domeniul sănătăţii au murit din cauza maladiei COVID-19, a mai declarat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a mai deplâns totodată faptul că majoritatea dozelor de vaccin disponibile pe piaţă au fost acaparate de un grup mic de ţări.

Un incendiu violent a izbucnit în seara zilei de 14 noiembrie, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi. Pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie: peste 150 de persoane cu 35 de mijloace au acţionat pentru stingerea incendiului. În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Cinci intre cei şase pacienţi internaţi duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani au decedat ulterior. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *