Renault isi renegociaza alianta cu Nissan pentru a se uni cu Fiat

Actualmente, Renault si Nissan isi renegociaza alianta istorica pentru a redeschide eventual poarta negocierilor cu constructorul italian Fiat.

Reechilibrarea relatiilor pentru calmarea tensiunilor. Nissan si Renault isi renegociaza actualmente alianta istorica pentru a reusi o eventuala redeschidere a portii negocierii cu constructorul Fiat. Aceasta afirmatie apartine Wall Street Journal.

Conform cotidianului economic american, care se bazeaza pe surse apropiate dosarului si asupra unor e-mailuri schimbate intre cele doua companii, Nissan si-ar dori ca Renault sa isi reduca participarea. Actualmente, grupul cu logo in forma de diamant detine 43% din grupul japonez. Pe de alta parte, Nissan detine doar 15% din grupul Renault si nu are drept de vot.

Un dezechilibru aflat la originea tensiunilor dintre cele doua grupuri. Renegocierea aliantei ar permite in egala masura eliminarea reticentei Nissan cu privire la un proiect de fuziune cu Fiat Chrysler. Discutiile cu privire la o eventuala unire au esuat la inceputul lunii iunie din cauza lipsei de sustinere din partea grupului japonez.

Vezi si:  O mare companie aeriană recurge la concedieri

Daca negocierile cu privire la o evolutie a participarilor intre Renault si Fiat se afla intr-un stadiu incipient, acestea ar putea conduce spre un acord definitiv la inceput de septembrie afirma Wall Street Journal, sprijinindu-se in afirmatiile sale pe un e-mail schimbat intre cele doua companii pe data de 12 iulie.

Orice evolutie in acest sens are nevoie de unda verde din partea statului francez care detine 15% din capitalul Renault. O aprobare care pare departe de a fi evidenta deoarece presedintele Emmanuel Macron a refuzat in iunie o modificare in schema capitalistica actuala.

Directorul general Renault, Thierry Bollore, a dat asigurari ca, proiectul de fuziune cu Fiat Chrysler abandonat in primavara nu mai este de actualitate. De cealalta parte, reprezentatii Fiat au afirmat ca o colaborare cu Renault ar fi reprezentat o mare oportunitate si ca grupul ramane deschis la astfel de oportunitati.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *