Românii sunt atrași de rețelele de socializare

amenajare birou

amenajare birouAccesarea reţelelor de social media este activitatea cea mai frecventată de opt din zece români (83%) atunci când ”navighează” pe Internet, în timp ce, în cazul a aproape trei sferturi (73%), schimbul de e-mailuri reprezintă o altă opţiune de socializare, arată datele studiului Reveal Marketing Research despre activităţile românilor în mediul online.

Conform cercetării, peste jumătate dintre români (55%) citesc publicaţii de ştiri atunci când petrec timp pe Internet. În această marjă, site-urile de ştiri, reviste şi ziare sunt preferate de pensionari într-o proporţie de 76%, alături de maturii fără partener – 60%.

Cumpărături online

De asemenea, 43% din totalul respondenţilor afirmă că au făcut cumpărături online în ultima săptămână. Tot pe segmentul tranzacţiilor online, studiul de specialitate relevă faptul că aproape jumătate dintre români (45%) realizează plata facturilor sau a altor cheltuieli pe Internet, dar şi că mai mult de jumătate dintre seniorii pensionari (54%) au optat pentru plăţile online. Familiile moderne (52%) şi maturii fără partener (51%) au menţionat în proporţii similare efectuarea plăţilor în mediul online. În acelaşi timp, aplicaţiile bancare online sunt, în special, accesate de tinerii profesionişti (45%) şi de familiile moderne (48%).

Vezi si:  Elon Musk l-a depasit pe Obama in popularitate pe platforma Twitter

În ceea ce priveşte divertismentul şi timpul liber, 69% dintre mileniali şi 61% dintre tinerii profesionişti ascultă muzică pe Internet, iar 59% dintre familiile moderne au aceeaşi activitate într-o săptămână. Din categoria pensionarilor, patru din zece persoane fac acest lucru.

Totodată, vizionarea filmelor, a programelor TV sau a canalelor de streaming video se află printre activităţile recurente ale românilor pe Internet. Astfel, milenialii şi tinerii profesionişti declară în cea mai mare măsură că desfăşoară această activitate (61%, respectiv 73%), în timp ce familiile tradiţionale înregistrează o pondere mai redusă la acest capitol, de 39%.

Datele centralizate de Reveal Marketing Research arată că peste o treime dintre mileniali participă la cursuri online plătite sau gratuite, însă doar 11% dintre familiile moderne şi 5% dintre familiile tradiţionale folosesc internetul pentru diverse cursuri. Similar, seniorii pensionari folosesc în foarte mică măsură internetul pentru astfel de cursuri – doar 4%. În schimb, aproape un sfert dintre maturii fără partener participă la astfel de cursuri online.

Vezi si:  Care este cea mai bună soluție de stocare în cloud în funcție de nevoi?

Lucrul de acasă sau învăţatul sunt activităţi desfăşurate pe Internet de peste un sfert (26%) dintre români, reiese din rezultatele cercetării de specialitate.

În topul activităţilor preferate de români atunci când accesează internetul, pe primul loc se află accesarea reţelelor de social media (83%), urmată de schimbul de e-mailuri (în 73% dintre cazuri).

Observ că românii sunt profund ancorați în lumea digitală, cu social media reprezentând centrul atenției lor. Chiar dacă acest lucru le oferă posibilitatea de a se conecta și de a fi informați, este esențial să conștientizăm și nevoia unui echilibru. Petrecerea unui timp excesiv pe platformele sociale poate limita autenticitatea interacțiunilor din viața reală și poate afecta sănătatea mentală. Prin urmare, recomand ca, pe lângă navigarea online, să ne reamintim importanța momentelor de conexiune offline, de exemplu, întâlniri cu prietenii sau participarea la activități comunitare, pentru a ne menține o perspectivă echilibrată asupra vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *