Despre IFN-uri. Ce sunt si cand iti pot fi de ajutor?

credius capitalul

credius capitalulImpreuna cu bancile IFN-urile au devenit participanti egali pe piata serviciilor financiare si rezolva necesitatile zilnice ale clientilor prin conditiile facile de acordare a creditelor. Pentru a putea folosi corect un instrument pus la dispozitie de IFN insa, trebuie sa stii cu exactitate ce obligatii ai atunci cand il accesezi si sa stii care sunt cele mai potrivite momente pentru a o face.

Ce este un IFN?

IFN-ul este o institutie financiara nebancara, al carei activitate principala este aceea de a acorda credite. Creditele obtinute printr-o astfel de instutitie au o serie de particularitati:

  • Sunt acordate fara o birocratie foarte mare. Cel mai adesea poti obtine un credit fara adeverinta de venit, fiind nevoie doar de cartea de identitate;
  • Pot fi accesate online. De multe ori nu este nevoie nici macar sa mergi la sediul institutiei pentru a obtine un credit. O simpla solicitare online iti poate aduce banii in cont in doar cateva ore;
  • Au gradul de aprobare mai mare. Probabilitatea ca vei putea accesa un credit este mai mare daca apelezi la un IFN;
  • Sunt acordate persoanelor indiferent de nivel de venituri, antecedente financiare si fara limita de varsata.
  • Creditele obtinute de la un IFN sunt ceva mai scumpe decat cele oferite de banci. Pretul mai mare este justificat de riscurile pe care si le asuma institutia oferind imprumuturi fara foarte multe documente;
Vezi si:  Plățile în pandemie: 80% dintre tranzacții sunt contactless

Creditele obtinute prin IFN-uri sunt foarte flexibile si sunt sigure. Acestea sunt acordate 100% legal si sunt supuse unei supravegheri atente din partea BNR.

Cand merita sa accesezi un credit IFN?

Prima optiune la care te gandesti atunci cand ai nevoie de un imprumut este banca. Totusi, sunt situatii in care fie nu ai acces la un credit bancar din cauza venitului foarte mic sau din cauza inscrierii in biroul de credit, fie vrei bani foarte repede.

In aceste situatii, merita sa apelezi la IFN-uri. Este justificat un imprumut de acest fel atunci cand a aparut o urgenta medicala, atunci cand ti se strica masina, atunci cand intarzie salariul sau atunci cand ai prins o reducere avantajoasa pentru bunul de care chiar ai avut nevoie.

Nu este justificat un imprumut de acest fel atunci cand iti doresti achizitia unui bun care poate sa mai astepte, atunci cand vrei sa achizitionezi un imobil sau atunci cand vrei sa mergi in vacanta.

Vezi si:  Batalia dintre dolar si aur

Practic, creditele de la IFN-uri sunt gandite pentru urgente.

Sfaturi pentru atunci cand accesezi un credit de la un IFN

  1. Citeste cu atentie toate conditiile impuse de IFN pentru acordarea imprumutului!
  2. Nu imprumuta mai mult decat ai nevoie!
  3. Asigura-te ca ai variante prin care poti achita creditul la timp!
  4. Comunica foarte bine cu reprezentantii IFN-ului! Daca intarzii cu plata ratelor, comunicarea este cea mai buna solutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *