Romanul complice intr-o schema piramidala cripto pledeaza vinovat

Informaticianul recunoaste ca a pus la cale o schema piramidala de 722 de milioane de dolari; Silviu Catalin Balaci, 35 de ani, a comparut in fata instantei americane, in sistem video conferinta.

Balaci a fost arestat in Germania, iar procedura juridica a avut loc in sistem video conferinta. El si alti patru inculpati – Matthew Brent Goettsche, Russ Albert Medlin, Jobadiah Sinclair Weeks si Joseph Frank Abel – au fost pusi sub acuzare, in decembrie 2019, in dosarul schemei piramidale de 722 de milioane de dolari.

Potrivit documentelor publicate de judecatorul american Craig Carpenito, Bitclub Network cerea bani de la investitori, in schimbul actiunilor la un bazin de minare cripto. De asemenea, investitorii erau rasplatiti daca aduceau alti investitori. Schema piramidala a functionat intre aprilie 2014 si decembrie 2019.

Justitia americana a stabilit ca Balaci i-a ajutat pe Goettsche si Medlin sa puna la punct si sa opereze Bitclub Network; in plus, romanul indeplinea rolul de programator pentru schema piramidala.

Vezi si:  PayPal, tot mai interesat sa vanda criptomonede

Potrivit documentelor interne prezentate in instanta, Bitclub Network ar fi luat in colimator investitori “cretini” – asa erau numiti in conversatiile interne – iar Balaci a scris intr-un mail ca “aceasta schema va fi construita pe spinarea idiotilor.”

Romanul a recunoscut ca Bitclub Network a luat de la investitori cel putin 722 de milioane de dolari. Balaci ar putea primi o pedeapsa de 5 ani inchisoare si va fi obligat sa plateasca cel putin 250.000 de euro prejudiciu.

Deocamdata justitia americana nu a anuntat data cand va fi data sentinta.

M.Vasiliu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *