Sa locuiesti langa Roma pentru 1 euro: Iata noua ofeta lansata de un sat italian

Comuna Maenza, situata in sudul Romei, s-a lansat in initiativa italiana in incercarea de a atrage noi familii.

Sa locuiesti la o ora distanta de Roma, pentru un euro. Este oferta lansata in luna august de catre comuna Maenza care tocmai s-a alaturat operatiunii lansate de catre alte tari de cativa ani deja, conform CNN, sambata, 21 august. Comuna, cocotata pe dealurile Lepini si situata la 110 kilometri distanta de capitala, este prima din regiunea Latium care vine cu aceasta oferta.

O ambitie “pact de renastere” conform propriilor cuvinte a primarului comunei pe canalul american care cauta astfel sa atraga noi familii. Obiectivul este astfel sa recupereze toate proprietatile abandonate, sa le gaseasca proprietari si sa asigure legatura intre ei si potentialii cumparatori capabili sa renoveze aceste cladiri vechi care pe vremuri adaposteau ciobani si triburi importante din regiune.

Claudio Sperduti a declarat ca au avansat etapa cu etapa, pe masura ce familiile de origine ii contactau si le cedau casele vechi.

Familii binevenite

Pentru cei interesati de aceasta oferta, de mentionat este faptul ca trebuie sa contacteze primaria si sa depuna un dosar care va fi mai apoi examinat de catre autoritatile locale. Orasul spera astfel sa reuseasca sa redea viata strazilor goale si sa reabiliteze unele cladiri care au devenit un pericol potential din pacate din cauza ca sunt foarte vechi. Candidaturile pentru primele case la vanzare se vor depune pana pe data de 28 august insa, si dupa aceasta data se vor mai pune alte case cu siguranta la vanzare.

Aceasta oferta de casa la un euro este totusi insotita de unele conditii: cei care o cumpara trebuie sa se angajeze ca o vor renova in maxim trei ani. Trebuie depusa in egala masura o cautiune de 5000 de euro care va fi inapoiata de catre autoritati odata lucrarile de renovare incheiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *