Scadere dramatica a actiunilor Meta Platforms, detinatoarea Facebook

La inchiderea tranzactiilor bursiere de pe Wall Street, actiunile Meta aveau o valoare cu 22 la suta mai mica. In total, Meta a pierdut 200 de miliarde de dolari din valoarea sa de piata. Dezastrul a avut loc dupa ce compania lui Mark Zuckerberg a publicat datele financiare pe anul trecut si estimarile pentru primul trimestru al anului 2022.

Firma-mama a Facebook evolueaza sub asteptari pentru al patrulea simestru consecutiv. De asemenea, Meta Platforms declara ca se confrunta si in acest prim trimestru al anului 2022 cu numeroase probleme. Incasarile in primul trimestru vor fi de circa 27-29 de miliarde de dolari, asta in timp ce specialistii de pe bursa estimasera incasari de 30 de miliarde.

Printre motive, Meta enumera schimbarile de confidentialiate de la Apple, prin care companiile targheteaza si masoara mai greu reclamele lor de pe Facebook si Instagram. Alte motive tin de probleme macroeconomice, cum ar fi perturbarea din lantul de aprovizionare.

In al patrulea trimestru al anului trecut, Facebook a avut, lunar, 2,91 miliarde de utilizatori activi, nivelul fiind la fel cu cel din trimestrul anterior, deci cresterea a fost zero. De altfel, de trei ani, numarul utilizatorilor activi creste intr-un ritm foarte lent.

Scaderea actiunilor pe bursa cu un procent socant – aproape 22 la suta – a insemnat evaporarea a nu mai putin de 200 de miliarde de dolari din valoarea de piata a Meta. Si reteaua sociala Twitter Inc. a inregistrat pierderi masive din cauza scaderii actiunilor cu 8 la suta.

M.Vasiliu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *