Social Branding sau cum sa ii vorbesti eficient generatiei Z

Nu crea un start-up, creeaza o comunitate. Acest nou crez a fost adoptat de numeroase marci abia infiintate, in special de cele care tintesc noua generatie.

O banca capabila sa administreze 60 000 de followers pe retelele sociale, generand 40 000 de impresii pe TikTok, cine ar fi crezut? Cu toate acestea, este vorba despre reusita Vybe, o neo-banca lansata in anul 2019. Acest fintech se regaseste in ziua de azi in fruntea unei comunitati angajate, fidele. Iata o analiza a acestei reusite in cateva puncte cheie:

Oferirea unui serviciu nu este de ajuns. Pentru a se instala in mod durabil in mintea si in spiritul consumatorilor, o marca nu trebuie perceputa drept o comoditate ci ca un partener in viata de zi cu zi, care impartaseste valori comune autentice. Vybe a construit o comunitate si un serviciu simultan, pentru a lansa in mod natural, fara calcule, o viziune pur utiliatara.

Adoptarea codurilor generatiei Z, “no fake”. Chiar daca sunt tineri, asta nu inseamna ca unii consumatori sunt mai putin exigenti. Vybe a reusit sa isi creeze, cu succes, un teritoriu de marca iconoclast in universul bancar. Transparenta, tutuire, incredere…iata ce le ofera Vybe mai tinerilor sai consumatori. O marca are nevoie sa aiba o identitate proprie si pertinenta, inainte de a avea followeri.

Vezi si:  Retele sociale: o jumatate de miliard de noi utilizatori in 2020

Consumatori si marca, cu totii la acelasi nivel. Vybe militeaza pentru o interactiune mai orizontala si mai putin compartimentata cu comunitatea sa. Banca este adesea conotata in mod negativ: prea institutionala, prea serioasa sau responsabila de crizele economice actuale si trecute. Vybe privilegiaza transparenta si complicitatea, rupand granitele atat pentru tineri cat si pentru parinti. Totul, pe un picior de egalitate, o maniera de a reabilita imaginea bancii, creand totodata viitorul fintech-ului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *