Tesla va produce vehicule în India

Tesla, compania miliardarului Elon Musk, va înfiinţa o fabrică în statul Karnataka din sudul Indiei, unde va produce vehicule electrice, potrivit Reuters.

„Compania americană Tesla va deschide o unitate de producţie a vehiculelor electrice în Karnataka”, se arată într-o scurtă declaraţie a autorităţilor locale. Declaraţia face parte dintr-un document mai amplu unde sunt prezentate elementele de interese privind bugetul Indiei.

Luna trecută, producătorul american de vehicule electrice a unit Tesla Motors India şi Energy Private Limited cu sediul său din oraşul Bengaluru din Karnataka, un hub pentru companiile global de tehnologie.

Ministrul de stat B.S. Yediyurappa a anunţat într-o postare pe Twitter, care ulterior a fost ştearsă, că Tesla îşi va începe operaţiunile în India cu un centru de cercetare-dezvoltare (R&D) în Bengaluru.

Industria auto din India, afectată de pandemie

Sectorul auto din India, afectat deja de încetinirea cererii de anul trecut, a fost lovit şi de efectele pandemiei de coronavirus (Covid-19), iar producătorii auto caută să obţină sprijin guvernamental pentru a stimula vânzările.

Vezi si:  Scădere a înmatriculărilor de mașini noi, în România

Pentru a reduce poluarea şi dependenţa de ţiţei, India promovează vehiculele electrice iar pentru majorarea investiţiilor intenţionează să ofere subvenţii de 4,6 miliarde de dolari companiilor care-şi înfiinţează unităţi de producere a bateriilor pentru maşini electrice.

Şi directorul general al Tesla, Elon Musk, a indicat în octombrie că producătorul american de vehicule electrice ar putea intra pe piaţa indiană în 2021.

„Anul viitor cu siguranţă”, a scris Musk pe Twitter, ca replică la o postare cu fotografia unui tricou cu mesajul: „India vrea Tesla”.

„Mulţumesc că ne aşteptaţi”, a spus şeful Tesla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *