Tesla: veste proasta pentru acest proiect de fabrica de baterii din Germania

Tesla isi suspenda proiectul de fabrica de baterii din Germania in urma unui anunt de schimbari ale conditiilor primirii de subventii si de prime in urma achizitionarii de masini electrice in Statele Unite ale Americii.

O schimbare a modului in care subventiile la cumpararea de masini electrice sunt acordate in Statele Unite ale Americii ar putea fi motivul pentru care proiectul realizarii unei fabrici de baterii in Germania se suspenda. In urma unui anunt facut de Casa Alba a fost facut anuntul suspendarii acestui proiect. Concret, productia de mai multe baterii in Statele Unite ale Americii i-ar fi permis companiei sa fie eligibila in urma unei legi promulgate de Joe Biden luna trecuta.

Impozitele propuse de aceasta lege ar fi putut sa scada costul bateriilor la masinile electrice Tesla cu apeoximativ 15% din clientii americani. Drept urmare, constructorul a ales sa le produca pe solul american. Un credit de impozit suplimentar cu 7500 de dolari ar putea deveni accesibil clientilor daca Tesla renunta sa fabrice bateriile masinilor sale americane altundeva decat in SUA.

Vezi si:  4 modele motocross în 4 timpi de la Husqvarna Motorcycles pe care te poți baza

Tesla suspenda un proiect al unei fabrici de baterii in Germania

Dupa o era de delocalizari si de segmentare mondializata a lantului de logistica internationala, Statele Unite ale Americii si-a exprimat dorinta de a-si securiza leadershipul in unele domenii strategice cum ar fi productia de baterii pentru masinile electrice. Tesla cauta de altfel un loc in tara pentru a construi o rafinarie de Lithium, un element aflat in inima tehnologiilor bateriilor actuale.

USA isi doreste drept urmare sa repatrieze cat mai mult din tehnologia de varf. Pe langa noua reglementare americana, Tesla ar putea sa ia decizia de a-si revizui complet strategia in Europa din cauza efectelor intense cauzate de criza provocata de razboiul din Ucraina si de tensiunile cu Rusia. Conform Daily Steet Journal, Tesla ar fi initiat deja discutii pentru a repatria materialul de productie a bateriilor care erau initial destinate pentru Germania.

Sursa: https://www.presse-citron.net/tesla-mauvaise-nouvelle-pour-ce-projet-dusine-en-allemagne/

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *