Zuckerberg a confirmat fuziunea dintre mesageriile Facebook, WhatsApp si Instagram

Pe data de 25 ianuarie, Zuckerberg vorbea despre o posibila fuziune intre mesageriile Facebook, WhatsApp si Instagram. Si se pare ca acest lucru este deja un lucru perfect valabil si viabil. Atunci cand s-au prezentat rezultatele financiare ale grupului in 30 ianuarie, s-a confirmat ca se lucreaza la fuziunea celor trei aplicatii de mesagerie instanta.

O inteoperabilitate optima. La ce va servi acest lucru? Ideea este sa se apropie diversele infrastructuri pentru ca utilizatorii sa poata vorbi cu oricine de pe Facebook. Astfel ca, un adept Messenger, nu va mai trebui sa isi instaleze si Instagram sau WhatsApp pentru a putea sa vorbeasca cu unul din utilizatorii sai.

Cele trei aplicatii vor ramane independente, dar fiecare utilizator al acestora va putea sa vorbeasca cu un alt utilizator de pe o alta platforma fara sa trebuiasca sa creeze un cont. Zuckerberg vrea sa « creeze cele mai bune experiente posibile de mesagerie iar oamenii isi doresc ca toate lucrurile sa decurga cat mai repede, simplu, fiabil si privat ».

Cum ramane cu datele confidentiale in toate acestea?

Dupa numeroasele scandaluri in care a fost implicate “planeta” Facebook, in ultimii ani, Mark Zuckerberg pare sa mearga ca pe oua. Trebuie sa isi linisteasca inainte de toate utilizaorii iar aceasta fuziune ridica unele semne de intrebare. Conturile si parolele pot sa fie diferite de la un cont la altul.

Messenger, fratele mai mic al retelei Facebook iti stie numele, in timp ce reteaua WhatsApp iti stie numarul de telefon. In schimb, Instagram accepta orice tip de nickname. Aceasta problema ridica si intrebarea conversatiilor incriptate. La ora actuala, doar WhatsApp detine aceasta functionalitate. Mai raman astfel foarte multe lucruri de facut sau de rezolvat, dar si de finalizat. Bineinteles ca este vorba despre un proiect pe termen lung care ar putea sa fie gata in anul 2020, poate mai tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *