5 culori care iti vor creste productivitatea la birou

brush-3222629_640

brush-3222629_640V-ati intrebat vreodata cat de mult ne influenteaza culorile din jurul nostru, fara ca macar sa ne dam seama? Oamenii din domeniul marketingului profita din plin de acest lucru, punand culori semnificative atat in sigla diferitelor companii, cat si in reclame. Cel mai bun exemplu este culoarea rosu in randul companiilor de mancare. De ce? Pentru ca atunci cand vezi culoarea rosu, fara sa vrei, ti se va face pofta de mancare.

De ce sa nu profiti si tu de asta? Nu stii cum? Este mai simplu decat crezi: renoveaza-ti biroul in anumite culori, care sa iti dea tie si angajatilor tai diferite stari de spirit.

Multa lume considera ca amenajarea biroului intr-o anumita culoare reprezinta un moft si ca nu ar trebui sa se puna asa mare pret pe alegerea culorilor. Dar lucrurile stau foarte diferit, in sensul ca alegerea culorilor nu este un moft, ci o necesitate.

Utilizarea anumitor culori poate creste productivitatea angajatilor, poate mari capacitatea de concentare a acestora, poate da o stare de bine sau, din contra, poate influenta negativ, provocand oboseala. Iata cele mai bune exemple de culori si starile pe care acestea le pot provoca:

Vezi si:  Renault anuleaza listarea la bursa a Ampere

VERDE – Cea mai importanta culoare cand vine vorba de amenjarea biroului, fie ca este vorba de locul de munca sau de biroul de acasa, unde poti sa citesti sau inveti, atat din punctul meu de vedere, cat si al specialistilor este culoarea verde. Fie ca este vorba de culoare peretilor sau a mobilierului, fie ca este vorba de plante naturale sau artificiale, verdele simbolizeaza viata, provocand energie. De asemenea, aceasta culoare stimuleaza creierul si sporeste creativitatea si concentrarea. Asa ca, sfatul meu este sa folositi cat mai mult verde atunci cand amenjati biroul si sa optati pentru plantele naturale, care, pe langa energia pe care o emana, au si alte proprietati.

ROSU – Culoarea rosu este o culoare foarte puternica, asa ca trebuie avuta foarte mare grija la modul in care aceasta este utilizata, dar mai ales la proportia in care aceasta este distribuita in spatiul de lucru. Aceasta culoare trezeste partea rebela din oameni si, de asemenea, mareste presiunea sangelui, astfel ca nu este indicat sa utilizam culoarea rosu in salile de sedinte, din cauza faptului ca oamenii sunt tentati sa ia decizii in mod rapid, ceea ce nu este intotdeauna un lucru bun. Pe de alta parte, rosul stimuleaza creativitatea, astfel ca poate fi folosit ca accent in birourile individuale. De exemplu, puteti utiliza rosu in obiectele mici, precum capsatoarele, perforatoarele, bibliorafturile, tablourile sau decoratiunile. Acum este mai simplu ca niciodata sa gasesti diverse produse de birotica si papetarie, deoarece ai la dispozitie o multime de magazine online.

Vezi si:  Prețul gazelor, în continuă creștere

ALBASTRU – Este o culoare ce provoaca o stare de liniste si calm, care poate fi folosita in spatiile largi si spatioase. Aceasta determina seriozitate, crescand nivelul de productivitatea si creativitate.

GALBEN – Galbenul este asociat cu optimismul, astfel ca utilizarea lui provoaca stari de bine. Pe de alta parte, aceasta culoare aminteste de ideea de caldura si aduce energie. Este ideal sa utilizati galben in locul in care angajatii trebuie sa fie creativi, galbenul fiind un stimulant bun pentru arta.

ROZ – Culoarea roz este o culoare destul de greu de utilizat in spatiile de birou, insa aceasta poate reduce starile de stres, astfel ca este indicat sa fie folosita in salile de relaxare.

Aceste culori influenteaza destul de mult starea privitorului, insa trebuie tinut cont de faptul ca nu putem sa vopsim toti peretii unei camere in aceste culori, care sunt destul de puternice. Este indicat ca aceste culori vii sa fie armonizate cu nuante de alb si negru, astfel incat camera sa nu fie atat de stridenta. Pe de alta parte, este de evitat ca biroul in care lucram sa aibe peretii completi albi sau in nuante de bej, deoarece induc o stare de plictiseala si monotonie.

Vezi si:  Companiile fac tot mai multe achiziții din mediul online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *