Covid-19 afecteaza turismul si nu se pot crea planuri de revenire

Covid-19 afecteaza turismul si nu se pot crea planuri de revenire

Covid-19 afecteaza turismul si nu se pot crea planuri de revenireAlin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralele 45 considera ca cea mai serioasa consecinta a acestei pandemii este ca antreprenorii nu isi pot crea un plan de revenire.

Vezi pe acest link https://ghimpele.ro/turism/ mai multe informatii despre turism si cum este afectat de toata aceasta pandemie.

   Iata ce a declarat Alin Burcea

”Drama provocată de COVID-19 este că nu îți poți face niciun plan”, a declarat Alin Burcea comparand criza de acum cu cea din anii 2008 – 2009.

Acesta a mai spus ca in 2009 se putea presupune ce urma sa se intample pe cand coronavirusul nu lasa loc de interpretare ”Într-adevăr, turismul va simți un boom odată ce restricțiile vor fi ridicate, oamenii vor să plece, așa cum s-a întâmplat în lunile de vară. Însă turismul va reveni la momentul 2019 în circa trei ani. Pandemia ne-a dus la nivelul -1 și sunt foarte multe de recuperat”, mai spune Burcea.

Vezi si:  Ca freelancer FILTREZI nu CONVINGI clienți

Investitiile nu isi vor mai avea locul in turism deoarece nu mai prezinta rentabilitate.

”Investițiile se fac cu bani, iar anul acesta, banii au lipsit sau au fost bine distribuiți. În 2020, la nivel de hoteluri, spre exemplu, ceea ce am găsit au fost o amabilitate și o atenție înzecite din partea personalului. Însă, în această perioadă, este foarte dificil să păstrezi standardul, darămite să încerci să te ridici de la două la trei stele. Consider că investițiile de la temelie vor lipsi o bună vreme”, a mai explicat acesta.

Alin Burcea a mai spus ca revenirea turismului depinde de noile paradigme pe care virusul le genereaza. Mai mult acesta  a mai spus ca lansarea unui vaccin ar avea sa fie acel ”să fie mai bine” pentru turism.

Alin Burcea a mai spus ca doar adaptarea la online mai poate salva acum domeniul de la un colaps total.

”Nu e suficient să ai un site. Ai nevoie de experți și ai nevoie ca site-ul acela să funcționeze extraordinar de bine, astfel încât turistul să poată plăti online, să poată vedea în detaliu ceea ce achiziționează și care sunt lucrurile de care beneficiază în timpul călătoriei sale”, a explicat Alin Burcea.

Vezi si:  Șeful Engie: Europa se confruntă cu o criză excepțională

Paralela 45 a organizat in aceasta perioada in jur de 7000 de vacante si a apelat la foarte multe vouchere de calatorii pentru a-si putea pastra turistii.

”Au fost luni pline de negocieri cu partenerii din străinătate. Sunt foarte puțini cei care acceptă plata în ultima zi de dinaintea vacanței, așa cum își doresc turiștii, mai ales în aceste vremuri nesigure. Ceea ce am reușit să obținem a fost un avans restituibil de 10% și o asigurare storno pentru cazurile în care turistul rezultă a fi pozitiv și nu mai poate călători. Cât despre ultima tranșă pe care turistul ar trebui să o achite, aceasta poate fi plătită cu o lună înainte de plecarea în vacanță”, a mai precizat Alin Burcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *