Cripto monedele scad pe fondul falimentului uneia dintre cele mai mari platforme de exchange

Pretul cripto valutelor e in rosu. Investitorii sunt reticenti in a-si mai plasa banii in monede cripto, dupa rasunatorul scandal FTX.

Toate monedele digitale inregistreaza pierderi, dupa scandalul FTX. Una dintre cele mai mari platforme din lume, FTX, a dat faliment dupa retrageri neautorizate din portofelele cripto de 600 de milioane de dolari.

Dupa miscarile neautorizate din portofolele cripto, panicati, investitorii au retras 6 miliarde de dolari, in 72 de ore,  antrenand colapsul FTX.

Inclusiv cea mai puternica moneda cripto, Bitcoin, inrgistreaza pierderi la fel ca si celelalte : Ethereum Dogecoin si restul. Scaderea valorii e intre 1,2 si 3,2 la suta.

Bitcoin: a pierdut 1,1 la suta din valoare si era tranzactionata, joi, 17 noiembrie, la circa 16.500 dolari.  Volumul tranzactiilor Bitcoin a scazut cu 5,8 la suta, in ultimele 24 de ore.

Ethereum: pretul a scazut cu 3,09 la suta, ajungand, in ultimele 24 de ore, la 1.1934  dolari. Volumul tranzactilor Ethereum a scazut cu 1,2 la suta.

Vezi si:  “Criptoregina” si fratele ei, fondatorii OneCoin, pusi sub acuzare

Haosul din lumea cripto monedelor e de-abia la inceput. Si alti operatori, care plasasera fonduri importante in FTX, ar putea avea probleme grave. Unii deja si-au suspendat operatiunile, temporar.

In SUA a inceput ancheta in privinta FTX, platforma care a inregistrat un succes fulminant, ajungand in scurt timp, in mod suspect, cel mai mare jucator de pe piata cripto. Fostul CEO se afla in Bahamas si ar putea fi extradat in SUA.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *