Dacia continua sa progreseze intr-o piata in criza

Marca a inmatriculat numai putin de 128 000 de vehicule in intreaga lume din ianuarie pana in martie din care 105 000 in Europa. O crestere cu 5,8% intr-un an dominat de criza.

Fragilizat pe de o parte de razboiul din Ucraina, care il obliga sa iasa de pe piata din Rusia si pe de alta parte de dificultatile de productie care scad vanzarile in Europa, grupul Renault poate sa se bazeze, din fericire, pe Dacia. Dupa un an 2021 excelent din toate punctele de vedere, cifrele vanzarilor din primul trimestru, facute publice vineri confirma traiectoria ascendenta a marcii de masini la pret mic.
Renault a inmatriculat 128 000 de masini in intreaga lume in perioada cuprinsa intre ianuarie-martie, cu alte cuvinte o crestere de 5,8% in raport cu aceeasi perioada din anul 2021. O performanta frumoasa, intr-un moment in care vanzarile au scazut cu 19,7% , la fel ca in cazul tuturor concurentilor sai.

Vezi si:  Gazprom, cele mai mari pierderi din ultimii 5 ani

Spring in fata lui Zoe in Franta

Dacia se bucura de rezultate frumoase, oferite de modelul Spring, cu 9029 de inmatriculari in trei luni, in intreaga Europa. Este vorba de al doilea cel mai vandut model in Franta in sectorul electric, in spatele Model 3 oferit de Tesla insa in fata modelului ZOE oferit de Renault.
O alta satisfactie, lansarea reusita a modelului Jogger: crossoverul familial cu 4 locuri, la un pret incepand cu 15.500 de euro afiseaza numai putin de 4000 de inmatriculari in intreaga lume doar in luna martie. Conform informatiilor, 36 000 de comenzi sunt deja inregistrate. Insa, cel mai vandut model Dacia ramane Sandero, cu 52.772 de inmatriculari in intreaga lume. SUV-ul Duster nu este nici el in urma, cu 45.885 de exemplare vandute in primul trimestru al anului.

Luca de Meo, directorul general al grupului a declarat ca Dacia este un model de business unic si greu de copiat.

Sursa: https://www.lesechos.fr/industrie-services/automobile/automobile-dacia-continue-de-progresser-dans-un-marche-en-recul-1402268

Vezi si:  WizzAir a primit trei avioane noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *