Digi Communications -obligatiuni in valoare de 125 milioane de euro pe pietele externe

Compania mama a RDS&RCS, Digi Communications, a vorbit azi in cadrul Bursei de Valori Bucuresti despre lansarea unei emisiuni de obligatiuni de 125 de milioane de euro, scadenta in anul 2023.

Listarea va avea loc in Olanda, piata unde compania a mai afectuat emisiuni de acest gen si in trecut. O oferta coordonata si adminstrata de catre Citi Group care se adreseaza in special investitorilor institutionali calificati.

Aceste obligatiuni suplimentare urmeaza sa se consolideze si sa se incadreze in aceeasi clasa de titluri obligatare senioare garantata existente de 350 de milioane de euro, cu scadenta tot in anul 2023. Conform raportului transmis Bursei de Valori Bucuresti, Digi Communications are intentia de a refinanta o parte din datorii din veniturile brute.

Consultantul financiar Cristian Tudorescu este de parere ca aceste obligatiuni reprezinta de fapt o modalitate a companiilor de a-si finanta dezvoltarea. O companie are posibilitatea de a accesa un credit bancar, poate sa ceara bani de la actionarii sai sau sa emita aceste obligatiuni fara probleme.

Vezi si:  Decathlon: cum a reusit sa reziste pe piata mai bine de 50 de ani

Aceasta posibila finantare obtinuta poate servi unor achizitii sau unor dezvoltari. Spre exemplu, compania Digi isi extinde operatiunile in mai multe tari si a achizitonat recent un jucator din Ungaria, moment in care, sursa de finantare a acestor achizitii, a acestor extinderi, in cazul de fata o reprezinta obligatiunile.

Si alte companii au posibilitatea de a-si extinde si dezvolta capacitatile de productie, de a-si creste cifra de afaceri si, practic, aceasta reprezinta o modalitate de dezvoltare a acestei finantari prin obligatiuni.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *