Grecia se pregateste sa intampine turistii

De pe emblematica insula Snatorini, prim ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis a dat asigurari sambata ca Grecia va putea de acum inainte sa intampine turistii in totala securitate dupa o lunga perioada de izolare al carui impact asupra turismului va fi « semnificativ ».

Turismul grecesc se reintoarce a declarat acesta in ajunul redeschiderii sezonului turistic, in fata unui sublim apus de soare pe una din cele mai turistice  din Grecia declarand ca totul este pregatit pentru intampinarea turistilor. Grecia a fost extrem de afectata de pandemie, numarand numai putin de 183 de decese.

Regulile de distantare sociala adecvate au fost pregatite pentru reintoarcerea turistilor in Grecia provenind din peste 30 de tari pe cale aeriana, maritima si terestra incepand de luni. Seful guvernului a declarat ca prioritatea lor numarul 1 este securitatea si sanatatea vizitatorilor. Dupa o oprire la spitalul din Fira, unde s-a laudat din nou cu succesul guvernului sau care, aparent, a reusit sa invinga primul val de pandemie, primul ministru a vizitat situl arheologic Akrotiri, salutand mostenirea culturala incredibil de diversa a Greciei, din care Santorini este cea mai reprezentativa.

Vezi si:  Ferrero oprește producția de la fabrica din Belgia

Cea mai sigura destinatie. Insa, intr-o tara in care turismul este crucial pentru economie, cu aproape 25% din PIB, a admis faptul ca “impactul real » al izolarii asupra sectorului turistic a fost semnificativ. Kyriakos Mitsokatis a recunoscut faptul ca o fractiune de doar 33 de milioane de turisti care au vizitat anul trecut Grecia se vor intoarce si anul acesta. Prim ministrul a declarat ca incearca sa salveze ce se mai poate pentru ca sectorul turistic sa ramana in viata si ca supravietuirea va fi extrem de dificila. Si vara aceasta va fi una dificila insa totul va depinde de modul in care se vor simti turistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *