Nou incident pentru Boeing: un avion pierde o bucata de aripa si trebuie sa aterizeze de urgenta

La o zi dupa ce un geam a fost gasit crapat la o altitudine de 8.500 de metri pe un zbor al companiei SmartLynx Airlines Malta, Boeing a trebuit sa faca fata unui nou incident: o aripa a unui alt avion s-a dezintegrat in timpul zborului.

La Boeing situatia este departe de a fi calma. Miercuri, 21 februarie, parbrizul unui 737-8 Max operat de SmartLynx Airlines Malta s-a fisurat la o altitudine de peste 8.500 de metri, in timpul unui zbor de la Istanbul la Stuttgart. Seara, am aflat ca managerul de program al 737 Max a fost rugat sa paraseasca compania. Acesta este rezultatul unei serii de incidente ingrijoratoare pentru producatorul american. Cel mai recent a fost dezvaluit joi, 22 februarie. Luni, in timpul unui zbor al companiei United Airlines intre San Francisco si Boston, o aripa a avionului Boeing 757-200 s-a dezintegrat treptat in timpul zborului, relateaza Le Parisien.

Vezi si:  Wizz Air anunță vaccinare obligatorie pentru echipaj

A fost o sperietura imensa pentru cei 165 de pasageri ai zilei, care au vazut cum aripa avionului s-a dezintegrat treptat. De altfel, un pasager a observat avaria in timpul zborului si a postat primul un mesaj pe o retea de socializare: „Cat de panicat ar trebui sa fiu? Ar trebui sa anunt un membru al echipajului de zbor?”, a intrebat el. In cele din urma, a facut exact acest lucru, deoarece gaura a crescut in timpul zborului. De comun acord cu echipajul, capitanul a decis apoi sa devieze de urgenta avionul spre cel mai apropiat aeroport (Denver).

O noua ancheta a fost lansata

Dar pasagerii care stiau nu au fost deloc linistiti pana la aterizarea avionului. Potrivit jurnalistilor nostri, unul dintre pasageri, Kevin Clarke (de altfel, comentator la World Pro Ski Tour), a filmat aterizarea, dezvaluind ca „abia astepta sa se termine zborul” , deoarece „cosmarul este pe cale sa se termine”. La scurt timp dupa decolare, pasagerul a recunoscut ca a auzit un zgomot, o „vibratie incredibil de puternica”, dar nu a pus mai multe intrebari. Mai mult speriati decat raniti, pasagerii au aterizat in siguranta la Denver, inainte de a lua un alt zbor spre Boston.

Vezi si:  Falimentul RADET este iminent

Intr-un comunicat, United Airlines a confirmat incidentul. Potrivit NBC Boston, administratia federala a deschis o ancheta in legatura cu incidentul. Chiar daca cifrele pentru 2023 au fost bune, incidentele se repeta. In special, producatorul trebuie sa se confrunte cu un raport condamnabil in cazul usii avionului 737 Max 9 care s-a desprins la inceputul lunii ianuarie in timpul unui zbor cu Alaska Airlines. Mai multe suruburi care ar fi trebuit sa fixeze usa lipseau.

Sursa: https://www.capital.fr/entreprises-marches/nouvel-incident-pour-boeing-un-appareil-perd-un-morceau-daile-et-doit-atterrir-en-urgence-1492643

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *