Grecia speră în redresarea turismului

Sectorul turismului din Grecia ar urma să se redreseze în vara anului viitor, în urma scăderii dramatice în acest an a veniturilor, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), a estimat Yannis Retsos, şeful Confederaţiei Elene de Turism (SETE).

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia ţării, în condiţiile în care este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în acest domeniu lucrează unul din cinci angajaţi.

Modul în care evoluează sectorul turismului este crucial pentru Grecia, care în 2018 a finalizat al treilea pachet de asistenţă financiară, după un deceniu în care s-a confruntat cu criza datoriilor suverane.

Venituri de 4 miliarde de euro

Veniturile Greciei din turism s-au situat anul acesta la 4 miliarde de euro, faţă de 18 miliarde de euro în 2019, din cauza restricţiilor de călătorie globale, a declarat Yannis Retsos.

Autorităţile de la Atena se aşteaptă la un declin al economiei de aproximativ 10% în 2020, urmat de o redresare în semestrul doi din 2021.

Vezi si:  Black Friday, record de vanzari

„Trebuie să aşteptăm semestrul doi din 2021 pentru a vedea o redresare a turismului. Orice vom vedea din mai va fi o surpriză extrem de plăcută”, a spus Retsos la postul elen de radio.

Conform datelor publicate recent de Banca Centrală a Greciei, sosirile vizitatorilor străini au scăzut cu 76% în primele zece luni din acest an.

Grecia, ţară care a înregistrat doar aproximativ 4.672 de decese din cauza coronavirusului la o populaţie de 11 milioane de locuitori, a demarat la începutul verii o vastă campanie promoţională destinată relansării turismului, în ideea de a-i linişti atât pe potenţialii vizitatori, cât şi pe grecii care se temeau de o relansare a pandemiei, odată cu revenirea turiştilor.

În 2019, Grecia a înregistrat un an record cu peste 34 milioane de vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *