Premierul Nicolae Ciucă, la un Forum economic alături de oameni de afaceri condamnați penal

Premierul Nicolae Ciucă a stat alături de Gruia Stoica, reprezentanții lui Dumitru Nicolae Niro și Vladimir Ciorbă / Nordis, oameni de afaceri condamnați penal pentru infracțiuni economice, la un forum cu caracter economic organizat de un post de televiziune. La eveniment a participat și un consilier al președintelui Klaus Iohannis, acesta din urmă fiind la Bruxelles.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la forum că pandemia de COVID-19 a fost o încercare în urma căreia mulţi oameni de afaceri locali au avut de suferit enorm, unii plătind preţul falimentului, dar a subliniat că există o speranţă de redresare.

„Ştiu că antreprenorii români au trecut prin doi ani foarte grei, lovindu-se de o provocare total nouă, nu doar pentru dumnelor, ci pentru întreaga lume. COVID-19 a fost o încercare în urma căreia, din păcate, mulţi oameni de afaceri locali au avut de suferit enorm, unii plătind preţul – falimentul. Restrângerea sau chiar închiderea activităţii cu publicul, (…) explozia preţurilor la energie au făcut ca orice afacere românească să devină o adevărată lecţie de supravieţuire economică. Cu toate acestea, există o speranţă de redresare şi (…) cu certitudine nu vom încurca şi vom face tot ce este posibil pentru a putea să îmbunătăţim atât cadrul legislativ, cât şi dialogul cu mediul de afaceri. Am convingerea că împreună putem să găsim soluţii şi să facem în aşa fel încât să reglementăm domeniul pentru a putea să continuăm creşterea atât a afacerilor, cât şi a mediului economic în ansamblu”, a afirmat premierul la Forumul Capitalului Românesc.

Vezi si:  Cum sa tii datoriile sub control

El a spus că anul trecut a fost unul dintre cei mai grei ani de după 1989, dar că cinci dintre companiile care au raportat cele mai mari profituri sunt cu capital românesc, adăugând că acest trend să se dezvoltă şi în 2021.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *