Romania intra in randul tarilor in care se poate cumpara arta cu Bitcoin

A debutat si in Romania o practica deja folosita de case de licitatii si galerii din toata lumea, mai mult sau mai putin cunoscute: acceptarea cripto monedelor la plata operelor de arta.

Casa de licitatii din Romania care a debutat in acest domeniu a scos recent la vanzare seria Reflexii cromatice (cu lucrari semnate de nume mari ale artei moderne si contemporane din Romania) si Fascinatia Nudului, de asemenea cu lucrari realizate de artisti romani importanti. La plata a fost acceptata criptomoneda Bitcoin.

“Intr-o lume in continua schimbare si adaptare in ceea ce priveste desfasurarea tranzactiilor electronice, ne sincronizam cu noile mijloace de operare internationale si punen la dispozitia iubitorilor de arta posibilitatea de a tezauriza investitia in aceasta moneda si a o transforma intr-o colectie de opere de arta”, precizeaza reprezentantii casei de licitatii, cea mai noua institutie de profil din Romania.

Bitcoin s-a “infiltrat” pe piata de arta mondiala

Inca de acum trei ani, mai multe case de licitatii, din toata lumea, au inceput sa vanda inclusiv in cripto monede (Bitcoin si nu numai). Potrivit BBC, proprietarii caselor de licitatii sunt convinsi ca plata in cripto va deveni la fel de uzuala ca plata in moneda obisnuita.

Vezi si:  Suedia testează moneda sa digitală

Cum se fac tranzactiile

Proprietara unei galerii londoneze a explicat, la BBC, cum decurge operatiunea : ii da clientului cheia publica (un lung sir de litere si numere) la care clientul trimite bitcoin din portofolelul sau digital. Portofelul proprietarei galeriei e legat de contul ei bancar personal, si apoi ea converteste bitcoin in ce moneda doreste. Piata de arta e estimata, la nivelul intregului mapamond, la 70 de miliarde de euro.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *