Românii preferă tot mai mult destinațiile exotice

Cererea pentru destinaţii exotice din partea turiştilor români a explodat în luna noiembrie, când primul zbor charter pentru Maldive de Revelion 2021 s-a vândut în doar patru zile, arată datele centralizate de către un turoperator activ pe piaţa locală.

„Măsurile luate în majoritatea ţărilor europene, nevoia de distanţare fizică şi faptul că şcoala se face online trimite de Revelion, dar şi în următoarele două-trei luni, mii de români, care altfel ar fi ales pârtiile de ski sau oraşe de pe continent, în destinaţii exotice precum Maldive, Cancun (Mexic), Punta Cana (Republica Dominicană), Zanzibar, Egipt şi Ras al-Khaimah (Emiratele Arabe), potrivit unui studiu al reprezentanţei în România a Dertour, unul dintre cei mai mari turoperatori din Europa. Turiştii români pleacă în aceste destinaţii cu zboruri charter, directe, iar înainte de plecare trebuie să prezinte un test negativ Covid-19. Cererea pentru destinaţii exotice a explodat în luna noiembrie, când primul zbor charter pentru Maldive de Revelion s-a vândut în patru zile, cu toate că cel mai ieftin pachet era 1.299 de euro de persoană. Tot atunci s-a vândut integral şi zborul pentru Zanzibar, unde o vacanţă costa de la 1.319 euro/persoană”, relevă un comunicat de presă al agenţiei de turism Dertour.

Vezi si:  Franța și Germania au parafat un acord energetic

Maldive, Mexic sau Zanzibar

De altfel, turoperatorul precizează că a lansat un al doilea zbor charter pentru Revelion spre Maldive, iar locurile s-au epuizat tot în câteva zile, iar al treilea zbor charter s-a vândut într-o singură zi.

„Pentru că există cerere foarte mare pentru destinaţii exotice şi în perioada de după sărbători, începând cu 15 ianuarie 2021, continuând cu vacanţa copiilor de la finalul lui ianuarie, când tarifele scad cu 20-30% faţă de Revelion, si până în aprilie Dertour operează o serie de zboruri charter spre Maldive, Cancun (Mexic), Punta Cana (Republica Dominicană), Egipt şi Ras al Khaimah (Emiratele Arabe). Preţurile încep de la 977 euro de persoană în Maldive, 999 euro în Riviera Maya (Mexic), de la 1497 euro în Punta Cana, de la 472 în Egipt, Dubai de la 525 euro şi de la 649 euro în Ras Al Khaimah. Ras al Khaimah este o destinaţie nouă din Emiratele Arabe Unite, mai puţin cunoscută românilor, dar cu opţiuni de vacanţă la standarde înalte şi preţuri accesibile, operată cu zbor charter, sejururi de tip All inclusive, resorturi mari pe plaja, la 45 de minute de Dubai şi cu servicii în hoteluri de lanţ precum Hilton, Rixos, cu preturi de la 649 euro. Pentru Punta Cana zborurile vor continua în fiecare săptămână, timp de două luni, primul zbor urmând să plece din România pe data de 28.01.2021. Spre Maldive vor fi în total 9 zboruri charter, ultima plecare fiind pe la mijlocul lunii februarie. Multe dintre aceste zboruri vor acoperi şi perioada Valentine’s Day pentru care există cerere încă de pe acum”, susţin reprezentanţii companiei.

Vezi si:  5 sfaturi de content marketing pentru firme

Un lucru inedit este că persoanele care aleg să petreacă o lună într-o destinaţie exotică primesc tarife cu 50% mai mici. „(…) există deja turişti români care au ales să stea o lună în Maldive şi să lucreze de acolo. Pentru un astfel de sejur, o familie a plătit 20.000 de euro”, notează sursa citată.

DER Touristik Group, parte a grupului Rewe, este unul dintre liderii industriei de turism din Germania, cu sediul în Koln. Reţeaua numără aproximativ 2.800 de agenţii de turism – incluzând liderul de piaţă din Germania DER Reiseburo – şi vânzări online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *