Stimularea productivitatii – 6 metode care functioneaza

image001

image001Fie ca esti angajator sau angajat, ai observat cu siguranta sau te-ai confruntat cu momente in care productivitatea nu este la cote maxime. Mentinerea unui ritm potrivit de lucru, dar si a motivatiei necesare sunt ingrediente cheie pentru a atinge, pe termen lung, performante si rezultate remarcabile. Desi exista si factori care nu depind direct de fiecare dintre noi, exista tehnici si metode care pot stimula si imbunatati productivitatea unui angajat la locul de munca. Iata cateva dintre acestea:

1.  Posibilitatea de a lucra remote

Pentru multi dintre cei aflati in campul muncii, posibilitatea de a lucra remote a constituit, mai ales din anul 2020, o noua viziune asupra modului in care pot realiza sarcinile zilnice. Din mijlocul unei canapele sau de pe niste covoare din lana confortabile, unii angajati se simt mult mai productivi si mai creativi atunci cand lucreaza din caminul personal, dupa un program si un ritm de lucru propriu.

Vezi si:  Google se asociază cu Elon Musk pentru internet de mare viteză

2.  Implicarea in activitati decizionale

Deseori, managerii nu exploateaza, in sens pozitiv, toate aptitudinile angajatilor, ceea ce poate cauza anumite frustrari. Prin urmare, daca esti angajator, incearca sa creezi oportunitati prin care salariatii tai sa fie implicati activ in rezolvarea sau imbunatatirea unor procese. De asemenea, si luarea unor decizii ii poate stimula pozitiv si poate genera un feedback pozitiv pentru toti cei implicati.

3.  Frecventa pauzelor

Cat de des e nevoie de pauze in timpul serviciului? Pentru cei care presteaza o activitate statica, de opt ore la birou, acestea sunt chiar necesare pentru a nu genera, pe termen lung, probleme de sanatate. Asigura-te, asadar, ca poti face pauze cel putin o data la fiecare 90 de minute, daca lucrezi astfel. Pentru cei pasionati de calătorii, un tablou harta lumii poate fi amplasat pe perete, pentru a fi admirat în pauzele din timpul programului de lucru. Si pauzele de socializare sunt utile pentru bunul mers si productivitatea intregii echipe,fiind esential sa mentii legaturi profesionale pozitive si constructive cu toti colegii in timpul acestor mici intreruperi de la rutina zilnica.

Vezi si:  Australia: LVMH si Hermes cumpara ferme de crocodili

image002

4.  Stimularea activitatii fizice

Un mare stimulent pentru a creste productivitatea, mai ales pentru cei care petrec mult timp intr-o activitate statica il reprezinta posibilitatea de a desfasura activitati fizice inainte sau dupa orele de program. Daca o facilitate de acest tip, adica o sala de gym sau fitness, se afla intr-un loc apropiat de serviciu, va fi cu atat mai atractiv pentru angajati. Asa vor putea practica sportul care le poate genera o stare de spirit si de sanatate mai buna, lucru care se va traduce printr-o productivitate crescuta la locul de munca.

5.  Zilele de vineri mai scurte in anumite perioade din an

Zilele de vineri nu trebuie sa fie ai scurte doar pentru anumite categorii de angajati. Ca si angajat sau angajator, implicarea intr-o activitate de tip Casual Friday sau Pet Friday, cand animalutul tau de companie te va insoti la job, sau pur si simplu concentrarea activitatii pentru prima parte a zilei, astfel incat sa va bucurati toti de o vineri mai scurta sunt privite ca metode eficiente de crestere a productivitatii.

Vezi si:  Bulgaria ajută companiile afectate de scumpirea energiei

6.  Dezvoltarea continua

Cufundarea intr-o rutina autodistructiva si suficienta la locul de munca nu are cum sa genereze angajati multumiti si fericiti. Motivatia constanta si continua de a invata, de a gasi noi modalitati de a privi sau a aborda lucrurile, si implicit dezvoltarea atat profesionala cat si personala reprezinta metode verificate si garantate de crestere a productivitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *