Wall Street, scaderi pe linie

Cota americana are din nou de suferit. Ieri, joi, 5 iunie a inregistrat scaderi pe linie. Cota americana a inregistrat din nou scaderi in ultima perioada. Fed a venit ieri cu promisiuni ca va continua sa sustina economia timp de mai multi ani in ciuda actualei crize provocate de coronavirus, chiar daca aceasta va mai dura poate cativa ani buni, care, conform bancii, s-ar putea solda cu o scadere a produsului interior brut al Statelor Unite ale Americii cu pana la 6,5% anul acesta. Rata somajului ar putea creste pana la 9,3% pana la sfarsitul anului.

Investitorii sunt preocupati din cauza reluarii cazurilor de contaminare in SUA, dupa mai bine de cinci saptamani de declin. Conform unui bilant efectuat de Reuters, numarul de persoane infectate a depasit doua milioane, alaltaieri, miercuri. Aceasta veste trista este confirmata si de catre ultimele date enuntate de catre Universitatea John Hopkins care vorbeste despre 7,4 milioane de cazuri confimate la nivel mondial de la inceputul epidemiei. Brazilia numara numai putin de 772,416 cazuri confirmate, Rusia 501.800 si Regatul Unit 291,588. Pandemia cu coronavirus a facut pana in prezent numai putin de 417.000 de morti la nivel mondial din care 113.000 doar in Statele Unite ale Americii si peste 41.000 in Regatul Unitsi aproape 41.000 in Brazilia.

Productia in Statele Unite ale Americii in luna mai a crescut cu aproximativ 0,4%, spre deosebire de luna precedenta cand era in scadere cu 1,3%. Cazurile de somaj sunt si ele in continua scadere. Pentru saptamana care tocmai s-a incheiat au existat 1 milion 572 000

cereri de somaj spre deosbeire de saptamana trecuta cand s-au inregistrat 1877 000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *